Μάρτιν Όντεγκααρντ: Από wonderkid στην αμφισβήτηση και από εκεί ξανά στην κορυφή

Μάρτιν Όντεγκααρντ: Από wonderkid στην αμφισβήτηση και από εκεί ξανά στην κορυφή

Πως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Άρσεναλ, Μάρτιν Όντεγκααρντ κατάφερε να φτάσει στην καταξίωση μέσα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κλίμα.

Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ υπέγραψε με κάθε επισημότητα το νέο του συμβόλαιο με την Άρσεναλ, το οποίο θα τον κρατήσει «κανονιέρη» τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς από ότι φαίνεται και οι δύο πλευρές ήθελαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους. Και πως άλλωστε να μην θέλουν.

Ο Νορβηγός έχει βρει το «λιμάνι» του στο Λονδίνο, σε μια ομάδα η οποία και πρωταγωνιστεί και τον θέλει για τον ρόλο που επιθυμεί και ο ίδιος. Αυτός του απόλυτου ηγέτη που στα δύσκολα θα πάρει την ευθύνη πάνω του. Πως έφτασε όμως μέχρι εδώ ο 24χρονος;

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης με όλα τα φώτα πάνω του

Το ξεκίνημα του Όντεγκααρντ κάθε άλλο παρά εύκολο δεν ήταν. ο Νορβηγός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ρόλο ενός wonderkid, ενός παίκτη δηλαδή που θεωρείται κάτι παραπάνω από ένα ταλέντο.

Άνηκε από νεαρή ηλικία στην Ρεάλ Μαδρίτης, εκεί όπου τον έμαθε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης όταν στις 23 Μαΐου του 2015 έκανε ντεμπούτο σε έναν αγώνα κόντρα στην Χετάφε.

Το αξιοσημείωτο του νυν αρχηγού της Άρσεναλ είναι ότι εκείνη την ημέρα η ηλικία του έγραφε 16 ετών και 156 ημερών! Κάπως έτσι έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της La Liga!

Αμέσως τα φώτα πέσανε όλα πάνω του, κάτι που ο ίδιος δεν φάνηκε να διαχειρίζεται επιτυχημένα. Στο διάστημα που έμεινε στην Μαδρίτη δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας, με αποτέλεσμα οι «μερένχες» να προχωρούν στον δανεισμό του παίκτη.

Ακολούθησαν οι δύο δανεισμοί του σε Χέρενφεϊν και Φίτεσε, όμως ξανά τίποτα το σπουδαίο. 

Η ομάδα που του άλλαξε την καριέρα

Το 2019 και σε ηλικία 20 χρονών, ο Όντεγκααρντ επιστρέφει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μια ομάδα που σε πολύ γρήγορο διάστημα θα του σώσει την καριέρα.

Ο Νορβηγός βρίσκει εκεί παίκτες οι οποίοι αργότερα θα τον ακολουθήσουν στην ανέλιξη τους. Προφανώς όχι στο επίπεδο του αλλά σε ένα εξίσου καλό στάδιο.

Ένας από αυτούς ήταν ο Αλεξάντερ Ισάακ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Νιουκάστλ, επίσης στην Premier League. Μαζί και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Σοσιεδάδ ακόμη και σήμερα και μόνιμο στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας, ο Μιγκέλ Οριαθάμπαλ. Και άλλοι σημαντικοί παίκτες στην πορεία της ομάδας από το Σαν Σεμπαστιάν (Μερίνο, Πορτού, Θουμπέλντια κλπ.).

Η σεζόν του Όντεγκααρντ είναι εξαιρετική. Κάνει 36 αγώνες, βάζει 7 γκολ και μοιράζει 9 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του σε μια πολύ καλή πορεία, αλλά πάνω από όλα σε ένα όμορφο τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος είχε κερδίσει φιλάθλους ανά την Ευρώπη.

Το μεγάλο βήμα και η καθιέρωση

Μετά τις τρομερές του επιδόσεις στην χώρα των Βάσκων, ο Όντεγκααρντ φεύγει για το όνειρο της Premier League. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Νοβηγός στα 24 του καθιερώνεται ως αρχηγός της λονδρέζικης ομάδας και κατακτάει μαζί της το Community Shield το φετινό καλοκαίρι, ενώ δώσανε και μια απίστευτη μάχη με την Μάντσεστερ Σίτι για την περσινή Premier League, την οποία και έχασαν στις λεπτομέρειες.

112 αγώνες, 27 γκολ και 15 ασίστ, αλλά πάνω από όλα μια τρομερή επίδραση στο παιχνίδι του μαέστρου που τον αναγέννησε ολοκληρωτικά, Μικέλ Αρτέτα.

Στο Λονδίνο ο Όντεγκααρντ δεν κέρδισε μόνο τη θέση του βασικού αλλά και του αρχηγού. Κέρδισε την επιθμία της Άρσεναλ να τον ανανεώσει πάση θυσία, κάτι που ολοκληρώθηκε, με τον 24χρονο Νορβηγό να παραμένει κάτοικος Emirates μέχρι τον Ιούνιο του 2028.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ