Premier League: Σε συζητήσεις για εφαρμογή του salary cap

Premier League: Σε συζητήσεις για εφαρμογή του salary cap

Οι ομάδες της Premier League βρίσκονται σε συζητήσεις για την εφαρμογή του salary cap.

Τα εξωφρενικά ποσά που ξοδεύονται κάθε μεταγραφικό παζάρι έβαλαν σε σκέψεις τις ομάδες της Premier League που πλέον βρίσκονται σε συζητήσεις για να εφαρμοστεί το salary cap.

Το αγγλικό πρωτάθλημα θεωρείται για πολλούς το κορυφαίο στον κόσμο με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζεται να ξεπερνάει οποιοδήποτε άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τραβάει την την προσοχή πολλών χορηγών αλλά και ανθρώπων κάνοντας τον μία «παγκόσμια attraction».

Μάλιστα για να καταλάβουμε το μέγεθος των εσόδων κάθε συλλόγου είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην κατηγορία ξοδεύουν περισσότερες από τους «γίγαντες» της Ευρώπης όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας, Στιβ Πράις, μίλησε στο «The Times» και αναφέρθηκε στο ότι οι ομάδες συζητάνε για να εφαρμοστεί το salary cap. Δηλαδή ένα όριο στο πόσο θα μπορούν να ξοδεύουν χρήματα.

Οι εξελίξεις αναμένονται πολύ σύντομα και αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα θα είναι σημαντικό για να εξισορροπηθούν τα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Η Premier League φέτος από μόνη της ξόδεψε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα επόμενα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα δαπάνησαν ένα ποσό που φτάνει τα 2,9 δισεκατ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ