Πογέτ: «Υπομονή η Τσέλσι με τον Ποτσετίνο, λειτουργεί τέλεια η Τότεναμ»

Πογέτ: «Υπομονή η Τσέλσι με τον Ποτσετίνο, λειτουργεί τέλεια η Τότεναμ»

Για την Τσέλσι του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και την Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου μίλησε σε δηλώσεις του ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ προέτρεψε την Τσέλσι να εξακολουθήσει την κοινή διαδρομή της με τον Μαουρίσιο Ποκετίνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο 55χρονος προπονητής της εθνικής Ελλάδας σκόραρε 49 γκολ σε 145 αγώνες για τους «Μπλε» μεταξύ 1997 και 2001 προτού ενταχθεί στην Τότεναμ, η οποία φιλοξενεί τους αντιπάλους της στο Λονδίνο σε μια αναμέτρηση στην Premier League απόψε (6/11).

Το ξεκίνημα του πρώην προπονητή της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, στο «Stamford Bridge» δεν ήταν απλό, με μόλις 12 βαθμούς στους πρώτους 10 αγώνες: «Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί 100% από την υπομονή που έχουν με το έργο», είπε ο Πογέτ μιλώντας στο LiveScore.

Διαβάστε επίσης: O Πορόζο, ο Κεντζιόρα και τα… δεξιά παπούτσια

«Αν έχουν υπομονή με τον Ποτσετίνο και τον αφήσουν να χτίσει, ακόμα κι αν δεν πάει καλά, τότε μάλλον τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αλλά αν συνεχίσουν να αλλάζουν προπονητή, απλώς προσπαθώντας να βρουν το μαγικό ραβδί, θα είναι δύσκολο», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για τη διάρκεια των συμβολαίων που δόθηκαν σε πολλές από τις καλοκαιρινές μεταγραφές της Τσέλσι, είπε:

«Είναι άνθρωποι. Μερικοί από αυτούς τους παίκτες θα πουν, «Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είναι στο συμβόλαιό μου, αυτός ο επόμενος στόχος είναι ο πιο σημαντικός της ζωής μου». Αλλά υπάρχουν άλλοι, χωρίς να τους κατηγορήσουμε, που φυσικά θα πουν: «Έχω συμβόλαιο έξι ετών τώρα, άρα είμαι καλά». Είναι αδύνατο να υπάρχουν 10 παίκτες με διαφορετικές προσωπικότητες που όλοι να το αντιμετωπίζουν το ίδιο, παίζοντας το ίδιο από τη μια εβδομάδα στην άλλη».

Έχοντας επίσης περάσει ως παίκτης και προπονητής από την Τότεναμ, ο Πογέτ είναι εξοικειωμένος με το πώς λειτουργούν και οι δύο σύλλογοι, και δεν κρύβει ότι έχει εντυπωσιαστεί από την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου (σ.σ: γεννημένος στην Αθήνα στις 27/8/1965 και μεγαλωμένος στην Αυστραλία από πέντε ετών), ο οποίος θα επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με νίκη:

«Στα παιχνίδια προετοιμασίας, ήμουν ερωτευμένος με την επιθετική πλευρά του παιχνιδιού, αλλά ανησυχούσα λίγο για αυτά αμυντικά. Αλλά λειτουργεί τέλεια. Αυτό το ξεκίνημα μοιάζει με της Άρσεναλ την περασμένη σεζόν ή της Λέστερ πριν από μερικά χρόνια. Συνεχίζουν να κερδίζουν. Είναι θέμα συνέπειας και πρέπει να περάσεις πρώτα 10 παιχνίδια, μετά 20 και μετά 30. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρεις ώθηση και όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι το κλειδί για να δούμε αν μπορούν να διατηρήσουν αυτή τη συνέπεια.

Πιστεύω ότι η Τσέλσι είναι ικανή να πάρει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη σεζόν της. Αλλά αν δεν κερδίσει, θα δείτε συζητήσεις για δύο ομάδες που κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και τα πράγματα θα είναι δύσκολα λόγω της θέσης της Τσέλσι στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα τεράστιο παιχνίδι όπου χρειάζεσαι χαρακτήρες και ηγέτες για να σηκωθούν και να μετρηθούν», σημείωσε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ