Η φωτογραφία που αποδεικνύει πως ο Ρόδρι έχει ως είδωλο τον… Μπουσκέτς (pic)

Η φωτογραφία που αποδεικνύει πως ο Ρόδρι έχει ως είδωλο τον… Μπουσκέτς (pic)

Αυτή είναι η φωτογραφία που αποδεικνύει πως ο Ρόδρι δεν μοιάζει μόνο αγωνιστικά στον Σέρχιο Μπουσκέτς.

Ο Ρόδρι Ερνάντες (όπως είναι το πλήρες όνομά του), αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της Μάντσεστερ Σίτι και αυτός είναι ο λόγος που ο προπονητής του, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν τον… αλλάζει με κανέναν, παρά μόνο αν είναι αναγκασμένος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως, όταν ο Ισπανός αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με την Νότιγχαμ Φόρεστ, η Σίτι στα επόμενα παιχνίδια της Premier League… υπέφερε. Δεν είναι τυχαίο πως χωρίς τον Ρόδρι, οι «πολίτες» είναι… άλλη ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Μπακασέτας κατά Μπαλτάκου: «Νιώθουμε καλά με τον Πογέτ – Κανείς δεν θέλει να φύγει»

Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2019, το ποσοστό νικών της Σίτι, ενώ με τον Ρόδρι είναι στο 74,3% χωρίς αυτό πέφτει στο 60%. Την ίδια ώρα αντιστρόφως ανάλογο είναι και το ποσοστό ηττών, αφού από το 13% με αυτό, όταν απουσιάζει εκτοξεύεται στο 33%. Ισορροπία υπάρχει στα γκολ που σκοράρει ανά παιχνίδι (2,5-2,3) και ελάχιστη αύξηση σε αυτά που δέχεται (0,8-1,1).

Ο Ρόδρι είναι ο κορυφαίος παίκτης μεσαίας γραμμής σε πάσες στον κόσμο. Και αυτό το λένε οι αριθμοί. Για την ιστορία, με 95% σωστές μεταβιβάσεις, ο διεθνής Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, προηγείται του Ολλανδού διεθνή της Μπαρτσελόνα Φρένκι ντε Γιονγκ και του Γερμανού της Ρεάλ Μαδρίτης Τόνι Κρόος.

Φαίνεται σαν να βρήκε -ξανά- έναν… Μπουσκέτς ο Πεπ στην ομάδα και ίσως δεν έχει «πέσει» εντελώς μακριά, αφού ο Ρόδρι δεν μοιάζει μόνο αγωνιστικά με τον συμπατριώτη του μέσο, αλλά και εμφανισιακά. Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, όχι μόνο φοράει τον ίδιο αριθμό (16), αλλά φορούν και με τον ίδιο τρόπο τη φανέλα τους.

Μπορεί ένας αριθμός και ο τρόπος που φορά τη φανέλα του ο Ρόδρι να μην έχουν μεγάλη σημασία, όμως στο… χορτάρι έχει γίνει ο «Μπουσκέτς του 2023» για την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ, αλλά και για την Εθνική Ισπανίας, στην οποία συνυπήρξαν και μάλιστα ο παλιός έδωσε το περιβραχιόνιο στον νέο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ