Ποτσετίνο: «Δύσκολη η έξοδος στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά»

Ποτσετίνο: «Δύσκολη η έξοδος στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μίλησε για τον στόχο της Τσέλσι να τερματίσει σε θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τονίζοντας πως είναι κάτι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Η Τσέλσι πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο πάγκο της προκειμένου να οι Μπλε να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα και να διορθώσουν την κακή εικόνα της προηγούμενης περιόδου.

Οι Λονδρέζοι δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά στη Premier Laegue, καθώς μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκονται στη 10η θέση με 16 βαθμούς και είναι ήδη στο -12 από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions Laegue. Ακόμα και η 7η θέση που οδηγεί στο Europa Conference Laegue είναι μακριά αφού η Τσέλσι απέχει 7 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Με ποιες ομάδες θα κληρώνονταν σήμερα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο Conference League αν…- Οι οκτώ «δεύτερες» και εκείνες που «κατεβαίνουν» από το Europa League

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, στη συνέντευξη τύπου πριν από την αναμέτρηση με την Μπράιτον τη Κυριακή (3/12, 16:00), μίλησε για την προοπτική η ομάδα του να τερματίσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να αγωνιστεί σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν, υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο εγχείρημα.

«Πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος. Θα είναι δύσκολο να ανέβουμε στις θέσεις για να παίξουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά είναι ακόμα εκεί. Το πιο σημαντικό πρόβλημα τώρα δεν είναι να κοιτάμε το τέλος της σεζόν, αλλά η διαδικασία και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Είναι σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένος στο σήμερα και όχι στο αύριο. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που εργαζόμαστε αυτή την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντίνος τεχνικός.

Ο Ποτσετίνο μίλησε επίσης για το πως αντέδρασε η ομάδα του μετά από την εκτός έδρας ήττα από τη Νιούκαστλ : «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για όλους, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί αντέδρασαν πολύ καλά. Ήμουν πιο σκληρός μαζί τους μέσα παρά έξω. Πρέπει επίσης να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας γιατί ίσως η προσέγγισή μας ήταν λάθος και πρέπει να αναλάβουμε και εμείς την ευθύνη. Ήταν καλό που είχαμε την εβδομάδα για να συνειδητοποιήσουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, να είμαστε πιο συνεπείς, να είμαστε πιο ώριμοι, να συνειδητοποιήσουμε πράγματα που δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά σε αυτή τη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος μέχρι στιγμής, παρόλο που ήταν πολύ δύσκολο σε προπονήσεις και συναντήσεις. Μερικές φορές, αυτού του είδους η κατάσταση βοηθάει πολύ».

Τέλος, ο Ποτσετίνο αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστούν για πρώτη φορά οι Κρίστοφερ Ενκουνκού και Ρομέο Λάβια. «Υπάρχει ακόμη μία προπόνηση και θα δούμε τι θα γίνει αύριο και  αν κάποιοι παίκτες μπορούν να είναι διαθέσιμοι. Πρέπει να αξιολογήσουμε τον Λάβια και τον Ενκουνκού αύριο και μετά να αποφασίσουμε. Είναι κοντά, αλλά πρέπει αύριο να πάρουμε την απόφαση. Ίσως του Λάβια είναι η πιο δύσκολη απόφαση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ