Μάντσεστερ Σιτι – Τότεναμ: Βίοι παράλληλοι και μια κατάρα που «κυνηγά» τον Πεπ (pic, vid)

Μάντσεστερ Σιτι – Τότεναμ: Βίοι παράλληλοι και μια κατάρα που «κυνηγά» τον Πεπ (pic, vid)

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ αναμετρώνται σήμερα (3/12, 18:30), στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Premier League έχοντας κοινά προβλήματα τη φετινή σεζόν.

Μάντσεστερ Σιτι και Τότεναμ αναμετρώνται σήμερα (3/12, 18:30), στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Premier League, με τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Άγγελο Ποστέκογλου να έχουν κοινά προβλήματα μέχρι τώρα στη σεζόν, την ώρα που ο Καταλανός θέλει να… ξορκίσει τον κακό του δαίμονα.

Πριν μερικές εβδομάδες, το σημερινό ματς θα ήταν ντέρμπι πρωτοπόρων, όμως τα πράγματα άλλαξαν και πλέον υπάρχουν άλλοι παράμετροι στην αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης: Ο Αντετοκούνμπο φέρνει… πονοκέφαλο στον Αταμάν (vid)

Ο… άλλος Χάαλαντ, ο Ντόκου και η κόκκινη του Ρόδρι

Για τη Σίτι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά αν σε συνέχεια της περσινής ομάδας, απλά γίνονταν οι προσθήκες των Ντόκου και Γκβάρντιολ. Ο Βέλγος με το «καλημέρα» εκμεταλεύτηκε τόσο τη φυγή του Μαχρέζ για την Σαουδική Αραβία, όσο και την μεγάλη απουσία του Γκρίλις, την ώρα που ο Κροάτης αμυντικός δείχνει σιγά-σιγά να προσαρμόζεται στα θέλω του Γκουαρντιόλα.

Παράλληλα, ο Χάαλαντ δεν θυμίζει τον περσινό… βίκινγκ καθώς δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα και έφτασε να μην απειλήσει καθόλου (0,0 xGoals) στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Παρόλα αυτά πο Νορβηγός είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (14).

Σαν να μην έφταναν οι απουσίες λόγω τραυματισμού (Ντε Μπρόινε, Στόουνς, Γκρίλις), η Σίτι έπρεπε και να διαχειριστεί την απουσία 3 αγωνιστικών του Ρόδρι λόγω τιμωρίας για την κόκκινη που αντίκρυσε στο ματς με τη Νότιγχαμ, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στα αποτελέσματα των «πολιτών».

Και αφού αυτά τα προβλήματα την έφεραν μέχρι εδώ χωρίς να χάσει τη πρώτη θέση της βαθμολογίας, στην αποψινή αναμέτρηση ο Πεπ θα πρέπει να ξορκίσει και το δαίμονά του. Η Τότεναμ, είναι η ομάδα που τον έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές στην Premier League.

Μετά τον Κέιν, ο Μάντισον, απόντος του Ριτσάρλισον, ο Τζόνσον και η σταθερά Σον

Μία από τα ίδια και για την Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου που μετά την φυγή του Κέιν, αν και πολλοί πίστεψαν πως δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστική, βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα πρώτη και αήττητη.

Αρκετοί τραυματισμοί, με πιο σημαντικό του Μάντισον, έχουν φέρει τα «σπιρούνια» στην 6η θέση με 3 σερί ήττες. Έχουν όμως την παράδοση με το μέρος τους, αφού σε 14 παιχνίδια μετρούν 6 νίκες απέναντι στην Σίτι του Γκουαρντιόλα, σε επίπεδο Premier league και σήμερα το απόγευμα θα ψάξουν την επιστροφή στις νίκες.

Στα συν, θα είναι και το σερί που «τρέχει» ο Κουλουσέφσκι, που έχει σκοράρει στην έδρα της Σίτι τις δύο τελευταίες σεζόν. Για την ιστορία, ο μόνος παίκτης που σκόραρε εκτός έδρας εναντίον των πρωταθλητών της Premier League σε τρεις ή περισσότερες διαδοχικές χρονιές είναι ο Ντάνι Μέρφι, ο οποίος το έκανε σε τέσσερις μεταξύ 2000-01 και 2003-04.

Θυμηθείτε την πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Etihad»:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ