Τότεναμ: Το απίθανο επίτευγμα του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι (vid)

Τότεναμ: Το απίθανο επίτευγμα του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι (vid)

Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι της Τότεναμ, με το γκολ του απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε κάτι που κανένας δεν έχει κατορθώσει τα τελευταία 20 χρόνια στην Premier League.

Η Τότεναμ είδε τον Τζακ Γκρίλις να δίνει προβάδισμα στην Μάντσεστερ Σίτι εννιά λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λέπτου. Σε ένα ματς που ξεκίνησε ιδανικά για την ίδια με τον Σον να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, είδε στη συνέχεια τον αρχηγό της να την… «λαβώνει» στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να έρθει ο Φιλ Φόντεν στο 31’ να ανατρέψει το σκορ.

Η βελτίωση των «σπιρουνιών» ήταν εμφανής στο δεύτερο ημίχρονο, αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Λο Σέλσο, ωστόσο ο Γκρίλις με το γκολ που σημείωσε στο 81’ έδωσε σκορ νίκης στους «πολίτες». Η Τότεναμ όμως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη αλήθεια των αριθμών: Ο Ολυμπιακός από τις πιο… clutch ομάδες της Euroleague (pic)

Και πιο συγκεκριμένα, ο Ντεγιάν Κουλουσέφσκι. Εκμεταλλεύτηκε αφενός τη «γλυκιά» σέντρα του Μπρέναν Τζόνσον και αφετέρου την κακή προσωπική άμυνα του Νέιθαν Άκε, σηκώθηκε στον αέρα και με κεφαλιά που άφησε άγαλμα τον Έντερσον διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που ο Σουηδός σκοράρει στο «Έτιχαντ».

Δείτε ξανά τα γκολ της αναμέτρησης και την… ιστορική κεφαλιά του Κουλουσέφσκι στο τέλος:


Κι αν αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, ωστόσο ο Κουλουσέφσκι έγινε έτσι ο δεύτερος μόλις ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που βρίσκει δίχτυα σε τρεις διαδοχικές χρονιές απέναντι στην πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν, μετά τον Ντάνι Μέρφι της Λίβερπουλ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Μέρφι μάλιστα, έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο σε τέσσερις σεζόν. Η αρχή έγινε τον Δεκέμβρη του 2000, όταν με γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ η Λίβερπουλ έφυγε με το 1-0 από το «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έμελλε να κατακτήσει ξανά την χρονιά εκείνη τον τίτλο.

Τον Ιανουάριο του 2002 και πάλι με το ίδιο σκορ η Λίβερπουλ απέδρασε από την έδρα της Γιουνάιτεντ με το όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μέρφι στο 85’ να νικάει τον Μπαρτέζ.

Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2002, η Λίβερπουλ φιλοξενήθηκε στο «Χάιμπουρι» από την πρωταθλήτρια Άρσεναλ. Ο Μέρφι σκόραρε σε εκείνο το ματς από το σημείο του πέναλτι, λίγα λεπτά προτού οι γηπεδούχοι ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ανρί για το τελικό 1-1.

Τον Μάιο του 2004, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει στεφθεί πρωταθλήτρια τη σεζόν 2002/2003, ο Ντάνι Μέρφι ήταν ξανά εκεί για να σκοράρει με πέναλτι και να δώσει την νίκη με 1-0 στην Λίβερπουλ μέσα στο Μάντσεστερ.

«Πλήγωσε» τρεις φορές την Γιουνάιτεντ, μάλιστα και τις τρεις με τον ίδιο ως μοναδικό σκόρερ των αναμετρήσεων, και μία την Άρσεναλ, που τα χρόνια εκείνα μονομαχούσαν για την κορυφή της Premier League. Μεταφερόμαστε 20 χρόνια μετά. Η Σίτι είναι η απόλυτη κυρίαρχος και πρωταθλήτρια την τελευταία τριετία. Όμως, ο Κουλουσέφσκι το έχει κάνει συνήθεια να σκοράρει απέναντί της και «πλήγωσε» την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα για ακόμη μία χρονιά στο γήπεδό της. Ποιες ήταν οι άλλες δύο;

Η πρώτη, τον Φεβρουάριο του 2022 σε εκείνη την επική αναμέτρηση με την Τότεναμ να φεύγει με το 3-2 από το «Έτιχαντ». Ο Σουηδός είχε ανοίξει νωρίς το σκορ μετά από αντεπίθεση, ενώ από δική του σέντρα ο Κέιν σημείωσε στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ. Η δεύτερη ήρθε τον περασμένο Γενάρη έχοντας βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τα «σπιρούνια». Η Τότεναμ «σόκαρε» την Σίτι πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση και επικράτησαν με 4-2.

Το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν κοντά σε μια ακόμη επικράτηση, όμως ο Κουλουσέφσκι είπε «όχι» στην πρωταθλήτρια, την «ξέρανε» στο 90’ και έδωσε τέλος στις τρεις συνεχόμενες ήττες της ομάδας του Άγγελου Ποστέκογλου. Έγινε ο δεύτερος μόλις παίκτης που κατορθώνει να σκοράρει για τρίτη διαδοχική σεζόν σε εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια, με το ρεκόρ του Ντάνι Μέρφι να απέχει πλέον μία ακόμη χρονιά.

Επιμέλεια: Άρτεμις Κλεφτάκη (Σπουδάστρια του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ