Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Η ομαδάρα του Έμερι «καθάρισε» (και) την Άρσεναλ και πάει για πρωτάθλημα

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Η ομαδάρα του Έμερι «καθάρισε» (και) την Άρσεναλ και πάει για πρωτάθλημα

Τρεις μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σίτι, η ασταμάτητη Άστον Βίλα πέρασε πάνω και από την Άρσεναλ (1-0) μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Έφτασε τις 15 σερί εντός έδρας νίκες η ομαδάρα του Ουνάι Έμερι.

Πω πω μία Άστον Βίλα! Η αρμάδα του Ουνάι Έμερι δεν έμεινε στον θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Σίτι πριν τρεις μέρες, αλλά «καθάρισε» και την Άρσεναλ με 1-0 για τη 16η αγωνιστική της Premier League, πλησιάζοντας στους δύο βαθμούς από την κορυφή στην οποία βρίσκεται πλέον η Λίβερπουλ και στον πόντο από τους «κανονιέρηδες» που υποχώρησαν στη δεύτερη θέση.

Παράλληλα, οι «χωριάτες» διεύρυναν το φοβερό σερί τους για το πρωτάθλημα στο «Villa Park» στις 15 νίκες και έγραψαν ιστορία καθώς είναι ρεκόρ για την ιστορία του κλαμπ. Τελευταία ομάδα που είχε φύγει με διπλό από αυτό το γήπεδο μάλιστα ήταν η Άρσεναλ την περασμένη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Θυμήθηκαν τον Ιβάν Σαββίδη με το όπλο!

Η Βίλα κατάφερε να πετύχει γκολ στην πρώτη φάση του ματς. Συγκεκριμένα, στο 7′ ο Μπέιλι έκανε τρομερή κούρσα, γύρισε την μπάλα στον ΜακΓκιν κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0 με πλασέ. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στην Άρσεναλ στη συνέχεια, αλλά η ομάδα του Αρτέτα, ο οποίος ήταν τιμωρημένος και έβλεπε το ματς από την κερκίδα, δυσκολευόταν να δημιουργήσει.

Στο 36′ ο Κάρλος έσωσε μπροστά από τη γραμμή γύρισμα του Μαρτινέλι και τρία λεπτά μετά ο Μαρτίνες απέκρουσε σουτ του Όντεγκααρντ. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας κράτησε «όρθια» τη Βίλα και σε προσπάθεια του Ζέσους στο 42′, με την Βίλα να βγάζει το ημίχρονο αν και δέχθηκε αρκετή πίεση.

Η επόμενη φορά που απείλησε η Άρσεναλ ήταν στο 57′ μετά από λάθος του Μαρτίνες ο οποίος έχασε την μπάλα από χέρια μετά από κόρνερ, αυτή βρήκε στο δοκάρι και η Βίλα γλίτωσε. Στο 62′ ο Σακά σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ και στο 68′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, αλλά ο Ραγιά νίκησε τον Γουότκινς.

Μετά το 70′ η Βίλα έκλεισε καλά τους χώρους και η Άρσεναλ δεν μπορούσε να απειλήσει. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, όμως, ο Χάβερτς σκόραρε σε μία αναμπουμπούλα στη μικρή περιοχή, με το γκολ του Γερμανού να ακυρώνεται για χέρι. Το VAR εξέτασε τη φάση, επιβεβαίωσε τον διαιτητή και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε που βρήκε τους παίκτες της Βίλα να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κονσά (66’ Κας), Ντιν (78’ Μορένο), Ντιέγκο Κάρλος, Ντόουγκλας Λουίζ, ΜακΓκίν, Καμαρά (66’ Ντεντόνκερ), Τίλεμανς (56’ Ράμσεϊ), Μπέιλι (46’ Ντιαμπί), Γουότκινς

Άρσεναλ: Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90+4′ Νέλσον), Ράις, Χάβερτς, Όντεγκααρντ, Σακά, Ζεσούς (81’ Ενκετιά), Μαρτινέλι (70’ Τροσάρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ