Μια «σανίδα» σωτηρίας για Τεν Χαγκ κι ένα ντέρμπι κορυφής

Μια «σανίδα» σωτηρίας για Τεν Χαγκ κι ένα ντέρμπι κορυφής

Αυτή η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που δεν χάνει στο Άνφιλντ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και η πρώτη που δεν δέχεται γκολ από την αρμάδα του Κλοπ την σεζόν που διανύουμε.

Το ντέρμπι στο Άνφιλντ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε νικητή καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Ωστόσο δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη το ματς.

Και λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναγνωριστεί ότι για τους φιλοξενούμενους αυτή η ισοπαλία ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Η Γιουνάιτεντ που πέρυσι γνώρισε τον διασυρμό (7-0) στο ίδιο γήπεδο πήγε στην έδρα των «κόκκινων» έχοντας ξεκάθαρο προσανατολισμό.

Άμυνα, άμυνα και προσοχή στην… άμυνα. Πάνω σ’ αυτή την τακτική «έχτισε» το παιχνίδι ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ και κανείς φυσικά δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ολλανδό.

Αυτό μπορούσε να αντιπαρατάξει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η «πληγωμένη» Μάντσεστερ απέναντι στην πρωτοπόρο αντίπαλό της κι αυτό έπραξε και μάλιστα το έπραξε όσο καλύτερα μπορούσε.

Η ισοπαλία στο φινάλε του ντέρμπι ήταν αναμφίβολα μια μεγάλη «ανάσα» για τον Τεν Χαγκ, καθώς μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο Ολλανδός έψαχνε αποκούμπι και το βρήκε σ’ ένα ματς που όλοι πίστευαν ότι η Γιουνάιτεντ θα χάσει με… κατεβασμένα χέρια.

Έτσι όμως είναι η μπάλα, προσφέρει «σανίδα» σωτηρίας εκεί που δεν το περιμένει κανείς ακόμα και στην μέση του… ωκεανού.

Και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Γιουνάιτεντ φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Όπως και να ‘χουν πάντως τα πράγματα, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και η Λίβερπουλ παρά τις 34 τελικές προσπάθειες δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι αριθμοί όμως πολλές φορές ξεγελούν καθώς οι μεγάλες ευκαιρίες των «κόκκινων» ήταν δυο – τρεις κι όχι περισσότερες.

Η πρώτη ομάδα που δεν χάνει στο Άνφιλντ την φετινή περίοδο

Αναφερθήκαμε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος η Γιουνάιτεντ αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε και ορισμένα γεγονότα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτή η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που δεν χάνει στο Άνφιλντ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και η πρώτη που δεν δέχεται γκολ από την αρμάδα του Κλοπ την σεζόν που διανύουμε.

Αυτές οι δύο στατιστικές πρωτιές πιστώνονται στον Τεν Χαγκ, όσο κι αν ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η Γιουνάιτεντ δεν θύμιζε τα περασμένα μεγαλεία.

Και τι να έκανε θα αναρωτηθεί εύστοχα κάποιος; Να έβγαζε την ομάδα του στο… ξέφωτο ο Ολλανδός; Η απάντηση είναι προφανής και ο Τεν Χαγκ διάβασε σωστά το ντέρμπι.

Πέρυσι που πιάστηκε αδιάβαστος η ομάδα του δέχθηκε εφτά γκολ κι αυτό τα λέει όλα.

Καταλύτης ο Βαράν                       

Η Γιουνάιτεντ περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο στο παιχνίδι και ο Ραφαέλ Βαράν ήταν δίχως άλλο ο MVP των φιλοξενούμενων, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ήταν «βράχος» και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Είπαμε το ντέρμπι έληξε ισόπαλο αλλά είχε «νικήτρια» κι αυτή ήταν η… Άρσεναλ, η οποία επικράτησε της Μπράιτον και πέρασε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ντέρμπι κορυφής στο Emirates

Οι «κανονιέρηδες» έχουν 39 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Λίβερπουλ και η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει το μεταξύ τους ντέρμπι στο Emirates.

Οι λονδρέζοι θα υποδεχθούν τους «κόκκινους» ως πρωτοπόροι και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι παιχνίδι που όλοι περιμένουν πως και πως.

Μια ματιά πάντως στον βαθμολογικό πίνακα του φετινού πρωταθλήματος αποδεικνύει γιατί γίνεται χαμός, καθώς μετά από Άρσεναλ και Λίβερπουλ ακολουθεί η εντυπωσιακή Άστον Βίλα, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Λίβερπουλ (38) ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 34.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ