Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την αγορά του 25% των μετοχών της από τον Ράτκλιφ

Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την αγορά του 25% των μετοχών της από τον Ράτκλιφ

Μετά από περίπου ένα χρόνο διαπραγματεύσεων ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αγόρασε το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες ανήκαν στην οικογένεια Γλέιζερ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε  με κάθε επισημότητα πως ο σύλλογος αλλάζει χέρια καθώς ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αγόρασε το 25% των μετοχών των Κόκκινων Διαβόλων, σε ένα ντιλ που φτάνει τα 1,25 δισ. λίρες (1,44 δισ. ευρώ)

Μετά από 13 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων ο 71χρονος Άγγλος επιχειρηματίας κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τους Γκλέιζερς προκειμένου να εξαγοράσει τις μετοχές που ανήκαν για αρκετά χρόνια στην οικογένειά τους. Μάλιστα, ο Ράτκλιφ επιδίωκε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας ωστόσο η ιδιοκτήτρια οικογένεια αρνήθηκε, και έτσι συμβιβάστηκε με την εξαγορά του ενός τετάρτου.

Διαβάστε επίσης: Ο φοβερός Μπαρτζώκας, η απάντηση στον Μιτσικώστα και το… «Κ.Χ.Κ.Χ.» (vid)

Οι κόκκινοι του Μάντσεστερ στην επίσημη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο Ράτκλιφ αγόρασε τις μετοχές που βρίσκονταν στην κατοχή της οικογένειας Γκλέιζερ και είναι πλέον το νέο αφεντικό του συλλόγου, αφού αναλαμβάνει να τρέξει το αγωνιστικό και εμπορικό κομμάτι της ομάδας, οδηγώντας ουσιαστικά την Γιουνάιτεντ σε μια νέα εποχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΙΝΕOS δεσμεύεται να καλύψει μέχρι το τέλος του 2024, το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και την βελτίωση των οργανωτικών δομών και υποδομών της με την μεταβίβαση να παίρνει επίσημη μορφή όταν θα λάβει και το τυπικό πράσινο φως από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Premier League.

 

Ποιος είναι ο σερ Ράτκλιφ

Γεννημένος στο Μάντσεστερ, ο Ράτκλιφ δηλώνει «ισόβιος υποστηρικτής της ομάδας».

Κατέχει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, τη Νίκαια και τη Λωζάνη, την ποδηλατική ομάδα Ineos Grenadiers και μια ομάδα ιστιοπλοΐας. Στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αγοράσει την Τσέλσι.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας ίδρυσε και διευθύνει την Ineos, εταιρεία πετροχημικών και fracking (υδραυλικής ρηγμάτωσης, μιας μεθόδου εξόρυξης). Κατείχε διευθυντικές θέσεις στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γιουβέντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ