Από την αφάνεια στην… εκτόξευση – Η εξωπραγματική σεζόν του Ντομινίκ Σολάνκε (vids)

Από την αφάνεια στην… εκτόξευση – Η εξωπραγματική σεζόν του Ντομινίκ Σολάνκε (vids)

Ο Ντομινίκ Σολάνκε πραγματοποιεί ονειρική σεζόν με την Μπόρνμουθ, σκοράρει ακατάπαυστα και έχει «τρελάνει» τους «μεγάλους» στο Νησί με τις επιδόσεις του.

Η Μπόρνμουθ το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και αποφάσισε να πάει σε ένα μοντέλο… διαφορετικό επιλέγοντας τον Άντονι Ιραόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε εξαιρετική δουλειά στη Ράγιο Βαγιεκάνο και πήρε το… εισιτήριο για την Premier League, με στόχο να σώσει εύκολα τα «κεράσια» και παράλληλα να παίξει και καλό ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι του Ιραόλα στηρίζεται στην πίεση ψηλά από τους επιθετικούς του και την ίδια ώρα αναδεικνύει τους στράικερ. Το έκανε πέρσι με τον Ρανταμέλ Φαλκάο και τον Ραούλ Ντε Τόμας στη Ράγιο, ενώ φέτος τη σκυτάλη στην Μπόρνμουθ την έχει πάρει ο Ντομινίκ Σολάνκε, που κάνει και τα δύο.

Είναι ο ιδανικός στην πίεση ψηλά και την ίδια ώρα έχει εξελιχθεί στην αιχμή του δόρατος για την αγγλική ομάδα κάνοντας τη σεζόν της καριέρας του. Συγκεκριμένα, ο Σολάνκε είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπόρνμουθ και ο δεύτερος σε ολόκληρη την Premier League έχοντας 12 τέρματα σε 18 παιχνίδια.

Είναι πίσω μόνο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που έχει 14 και μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ είναι στην κορυφή μαζί με τον Νορβηγό φορ της Σίτι χωρίς εκτελέσεις πέναλτι.

Το νωθρό ξεκίνημα και η… εκτόξευση

Ο Σολάνκε και η Μπόρνμουθ γενικότερα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά τη σεζόν, είχαν σερί από αρνητικά αποτελέσματα και ο προπονητής, Άντονι Ιραόλα, έφτασε μια ανάσα από την αποχώρηση.

Τελικά, όμως, όχι μόνο ανέτρεψε την κατάσταση, αλλά από την 11η αγωνιστική και μετά (είχε ηττηθεί με 6-1 από τη Σίτι) διανύει μια απίστευτη περίοδο φορμαρίσματος και είναι αήττητη με 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 7 ματς, συν αυτό της Λούτον που αναβλήθηκε λόγω της κατάρρευσης του Λοκίερ και είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Σε αυτό το διάστημα ο Σολάνκε κάνει ανεπανάληπτα πράγματα, είναι στην πιο «καυτή» περίοδο της καριέρας του και είναι ο κορυφαίος επιθετικός στο Νησί το τελευταίο δίμηνο. Σε αυτά τα 7 ματς ο Άγγλος στράικερ έχει 8 γκολ και δεν έχει βρει δίχτυα μόνο σε δύο.

Παράλληλα, έχει ένα κομβικό χατ-τρικ στο ματς με τη Νότιγχαμ όπου η Μπόρνμουθ νίκησε με 3-2 και πλέον από εκεί που τα «κεράσια» ήταν στις τρεις τελευταίες θέσεις στις πρώτες 11 αγωνιστικές, χάρη σε εκείνον είναι στη 10η θέση πλέον και στους 25 βαθμούς, απέχοντας 10 από την επικίνδυνη ζώνη.

Τον θέλει η… μισή Premier League

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Σολάνκε έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα και στην Αγγλία επικρατεί χαμός για το μέλλον του, μιας και φέρεται να απασχολεί τις μισές και βάλε ομάδες της πρώτης οκτάδας.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα από το Νησί κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Τότεναμ για τον 26χρονο, με τα σπιρούνια να ψάχνουν παίκτη για τον Γενάρη και τον Σολάνκε να είναι στην κορυφή της λίστας τους.

Από εκεί και πέρα όμως ακούγεται και για την Άρσεναλ, αλλά και για τις Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την περίπτωση του φέρεται να παρακολουθεί και η Μπράιτον.

Η Τσέλσι, η αποτυχία της Λίβερπουλ και τα 21.500.000

Ειδική αναφορά θα γίνει στις Τσέλσι και Λίβερπουλ, με την πρώτη να είναι μια από τις ομάδες που τον κοιτάζουν, μιας και ψάχνει επιθετικό. Οι μπλε είναι η ομάδα που ανέδειξε τον Σολάνκε, αφού αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2014 στις ακαδημίες της και εν συνεχεία στην ομάδα Κ21, από την οποία πήγε δανεικός στη Φίτεσε, που είναι ένας σύλλογος που συνεργάζεται με την Τσέλσι.

Το 2017 οι Λονδρέζοι τον παραχώρησαν έναντι μόλις 2 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ, με τον Σολάνκε να φεύγει με μόλις μια 17λεπτη συμμετοχή στο Champions League. Και στους «κόκκινους» όμως δεν τα πήγε καλύτερα έχοντας 27 ματς με μόλις 1 γκολ και 1 ασίστ τη σεζόν 2017-18.

Αποτέλεσμα ήταν να παραχωρηθεί δανεικός στην Μπόρνμουθ στην οποία είναι μέχρι και σήμερα. Εκεί μπορεί να μην έπαιξε με το «καλημέρα» βασικός, όμως έμεινε, η αγγλική ομάδα πλήρωσε 21.500.000 ευρώ για την αγορά του στη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2019 και δικαιώθηκε, με τον Σολάνκε να πραγματοποιεί μια φανταστική σεζόν μέχρι στιγμής.

Στη σχεδόν πενταετή καριέρα του στην Μπόρνμουθ ο 26χρονος πλέον στράικερ έχει παίξει 195 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει 69 φορές, ενώ έχει και 28 ασίστ. Η αξία του στο transfermarkt είναι στα 25.000.000 ευρώ, όμως για να τον πουλήσει η Μπόρνμουθ θέλει πάνω από 60.000.000 ευρώ. Και αν συνεχίσει να σκοράρει σε αυτούς τους ρυθμούς τη φετινή σεζόν λογικά θα τα βρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ