Η δεύτερη ευκαιρία του Μέισον Γκρίνγουντ (vids)

Η δεύτερη ευκαιρία του Μέισον Γκρίνγουντ (vids)

Ο Μέισον Γκρίνγουντ έχει επιστρέψει, στη Χετάφε έχει βρει ρυθμό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει έτοιμη για μια δεύτερη ευκαιρία. Ο σημαντικός ρόλος του Τζιμ Ράτκλιφ και το πολύ ιδιαίτερο ραντεβού

Ο Μέισον Γκρίνγουντ αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου, έναν ποδοσφαιριστή που ήταν βασικός από τα 18 του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει τρομερή ικανότητα στο σκοράρισμα.

Ο Άγγλος στράικερ είναι μόλις 22 ετών, αλλά λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής και όσων συνέβησαν με τη σύντροφό τους πριν από δύο περίπου χρόνια τον έθεσαν εκτός κόκκινων διαβόλων, αλλά και εθνικής Αγγλίας, τον ανάγκασαν να περάσει από αυτόφωρα, δικαστήρια, ενώ φυσικά «στιγματίστηκε» για μια ζωή λόγω της βίας που είχε ασκήσει στη σύντροφο του. Συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου του 2022 έσκασε η είδηση «βόμβα» στο Νησί πως ο Γκρίνγουν ξυλοκόπησε την κοπέλα που ήταν μαζί, η ίδια κατήγγειλε τον νεαρό Άγγλο και κυκλοφόρησαν μάλιστα και φωτογραφίες από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η νεαρή.

Διαβάστε επίσης: Νταβίντ Κάρμο: Ένα… παιδί του Καρβαλιάλ για την άμυνα του Ολυμπιακού

Τότε, η σύντροφος του 20χρονου διεθνούς δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονίζεται να είναι αιμόφυρτη, κατηγορώντας τον Γκρίνγουντ ότι τη χτύπησε και εντέλει δικαιώθηκε. Ο Γκρίνγουντ τέθηκε εκτός oμάδας επ΄αόριστον, ο κόσμος της Γιουνάιτεντ ήταν στα… κάγκελα για να δικαιωθεί η κοπέλα και ο Γκρίνγουντ συνελήφθη.

Δύο χρόνια μετά από τη σοκαριστική υπόθεση του Γκρίνγουντ τίποτα δεν είναι το ίδιο για τον νεαρό, ο οποίος από εκεί που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και από τα σπουδαιότερα wonderkids, αγωνίζεται δανεικός στη Χετάφε, προσπαθεί να βρει ξανά τον καλό του εαυτό και θα ήθελε ιδανικά να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήθελε να δει το παιδί των ακαδημιών της να ορθοποδήσει και να μπορούσε να επιστρέψει, κάτι που «καίει» και τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Ο Βρετανός μεγιστάνας τον θέλει πίσω και θα κάνει προσπάθειες για αυτό σε συνεννόηση με τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και φυσικά τον κόσμο.

Τι συμβαίνει με τον Γκρίνγουντ και τη σύντροφο του

Πρώτα όμως ο Γκρίνγουντ θα ξεκαθαρίσει το τι συνέβη και τι συμβαίνει με τη σύντροφό του. Δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό βίας, οι δύο τους είναι ακόμη μαζί και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν και παιδί, ενώ τον έχει ακολουθήσει στην Ισπανία και τη Χετάφε, όπου αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού.

Ο Άγγλος επιθετικός εξαρχής ήθελε να είναι μαζί της, το περιστατικό που συνέβη ήταν μεμονωμένο, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ είναι κάτι που παραδέχτηκε και η ίδια Ρόμπσον. Το γεγονός ότι είναι ακόμη μαζί είναι κάτι θετικό για το τι μπορεί να συνέβη τότε, μέσα σε όλα τα αρνητικά.

Η πορεία στη Χετάφε και ο διχασμός στον κόσμο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο κόσμος της κυρίως ήταν έξαλλος με το τι είχε κάνει ο νεαρός Άγγλος, όμως το περασμένο καλοκαίρι και αφού το δικαστήριο αποφάσισε το τι έγινε. Οι οπαδοί της ομάδας ήταν αρνητικοί στην παραμονή του, τουλάχιστον προς το παρόν και για αυτό η τότε διοίκηση και ο Έρικ Τεν Χαγκ αποφάσισαν να σταλεί κάπου δανεικός να βρει ρυθμό και ενδεχομένως, αν αλλάξει κάτι να μπορεί να επιστρέψει. Αν και το γυαλί έδειχνε να έχει ραγίσει με τον κόσμο.

Στη Χετάφε ο Γκρίνγουντ βρήκε τον καλό του εαυτό και άρχισε και πάλι να θυμίζει τον εξαιρετικό παίκτη που αγωνιζόταν στο Ολντ Τράφορντ, τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω του. Μετά από 15 ματς στη La Liga έχει 3 γκολ και 4 ασίστ, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, αλλά και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η έλευση του Ράτκλιφ και το «τριπλό» ραντεβού

Στο Μάντσεστερ πνέει ένας νέος… αέρας, αφού είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος αγόρασε ένα σημαντικό ποσοστό του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας από τους Γκλέιζερς. Ο Βρετανός επιχειρηματίας έχει στόχο να επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή, ποντάρει πολύ στους γηγενείς παίκτες και σε αυτούς που προέρχονται από την ακαδημία και έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στο ποδοσφαιρικό ταλέντο του Γκρίνγουντ.

Για αυτό τον λόγο θέλει να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες και για να συναντηθεί σε πρώτη φάση με τον 22χρονο επιθετικό και να του εξηγήσει τι έχει συμβεί στην υπόθεση, αλλά και να έχει επαφές τόσο με τον Έρικ Τεν Χαγκ, όσο και με τους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση και τον κόσμο για αυτό το πολύ λεπτό ζήτημα της επιστροφής του στην ομάδα.

Ο ίδιος ο Ράτκλιφ θα ήθελε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία από τη στιγμή που κατά κάποιον τρόπο δικαιώθηκε, αλλά με πολλούς και σημαντικούς όρους. Ο Ράτκλιφ που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μπροστά σε διαπραγματεύσεις, αλλά και επιχειρηματικά, έχει σκοπό να πάρει το «ΟΚ» πρώτα από όλους τους άλλους, μετά από τον Γκρίνγουντ και εφόσον συμβεί αυτό, θέλει να έχει συνάντηση μαζί τόσο με τον παίκτη, αλλά και με την σύντροφο του.

Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και είναι και το απόλυτα λογικό, έτσι ώστε να τα βάλει όλα κάτω και να έχει πλήρη επίγνωση και άποψη για την υπόθεση προ διετίας. Το σημαντικό είναι ότι ο Γκρίνγουντ έχει επιστρέψει και ο Ράτκλιφ θα τον ήθελε πίσω με συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους εξωαγωνιστικούς, αφού εντός γηπέδου η αξία του είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ