Μια «σανίδα σωτηρίας» για την Τσέλσι

Μια «σανίδα σωτηρίας» για την Τσέλσι

Η Τσέλσι έχει ανάγκη την κατάκτηση ενός τροπαίου, «καίγεται» για έναν τίτλο έστω και αν αυτός είναι το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Η Τσέλσι εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, επικρατώντας εύκολα της Μίντλεσμπρο με 6-1, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης κι έτσι οι «μπλε» θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στο Γουέμπλεϊ.

Απέναντι στην ομάδα του Ποτσετίνο θα βρεθεί η Λίβερπουλ ή η Φούλαμ, καθώς οι δυο τους κοντράρονται αργότερα απόψε για το δεύτερο «εισιτήριο» που οδηγεί στον τελικό.

Διαβάστε επίσης: Διαχείριση για Όσκαρ από τον Ίλιτς

Με μια πρώτη «ανάγνωση» κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η παρουσία στον τελικό του Λιγκ Καπ είναι ένα επίτευγμα για το οποίο θα πρέπει να πανηγυρίσει η Τσέλσι, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Η παρουσία των Λονδρέζων στο Γουέμπλεϊ και η διεκδίκηση του τροπαίου, φαντάζει (και είναι) τούτη την δύσκολη ώρα για την Τσέλσι «σανίδα σωτηρίας».

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για μια ομάδα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά την αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Κι επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι η Τσέλσι έχει δώσει ένα «σκασμό» λεφτά για να πάρει παίκτες και μέχρι στιγμής η πορεία της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.

Υπ’ αυτό το πρίσμα λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική είναι για την ομάδα του Λονδίνου η πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η Τσέλσι έχει ανάγκη την κατάκτηση ενός τροπαίου, «καίγεται» για έναν τίτλο έστω και αν αυτός είναι το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Αυτό άλλωστε το επισήμανε στις δηλώσεις του και ο προπονητής της, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, με τον Αργεντινό τεχνικό να τονίζει χαρακτηριστικά.

«Είμαι απεγνωσμένος για έναν τίτλο» είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Τσέλσι και σ’ αυτές τις πέντε λέξεις αντικατοπτρίζεται το κλίμα στην ομάδα του Λονδίνου.

Ίσως μια κατάκτηση του τροπαίου από τους Λονδρέζους στον τελικό του Γουέμπλεϊ να είναι η αρχή για μια νέα εποχή κι αυτός είναι ο στόχος της Τσέλσι. Να κάνει φέτος το πρώτο βήμα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ