Η Άρσεναλ έβαλε «μπουρλότο» στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Άρσεναλ έβαλε «μπουρλότο» στην Πρέμιερ Λιγκ

Οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν, με το ένστικτο της επιβίωσης να παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης

Η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Λίβερπουλ στο Emirates και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης δεν υπήρχαν και πολλοί που θα πόνταραν τα λεφτά τους σε μια νίκη των λονδρέζων.

Όχι γιατί η ομάδα του Αρτέτα δεν έχει τις δυνατότητες για να «λυγίσει» τη Λίβερπουλ αλλά επειδή οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έδειχναν ότι είναι (εδώ και καιρό) σε πολύ καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Η τελεία που πρέπει να βάλει ο Ντάρκο…

Το «μπαμ» όμως έγινε καθώς οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 3-1 κι αυτό το αποτέλεσμα βάζει «μπουρλότο» στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική.

Η Λίβερπουλ πήγε στο Λονδίνο ως πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα και με «αέρα» πέντε βαθμών από τους γηπεδούχους.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι οι «κόκκινοι» είχαν την ευκαιρία να δώσουν ένα καίριο «πλήγμα» στις ελπίδες της Άρσεναλ για κατάκτηση του τίτλου.

Οι Λονδρέζοι όμως κυριάρχησαν, με το ένστικτο της επιβίωσης να παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης και η νίκη επί της Λίβερπουλ κάνει την Πρέμιερ Λιγκ «κούρσα» για τρεις.

Η ομάδα του Κλοπ, η Άρσεναλ και φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής μάχης στο Emirates και όλα είναι ανοιχτά.

Αν η Λίβερπουλ είχε πάρει τη νίκη στο Λονδίνο το πρωτάθλημα θα ήταν επί της ουσίας υπόθεση για δύο, καθώς οι ελπίδες των πρωτευουσιάνων θα είχαν «ψαλιδιστεί» σε μεγάλο βαθμό.

Με βάση πάντως όσα προαναφέραμε, θα πρέπει να εστιάσουμε και στον χαρακτήρα που έβγαλε η Άρσεναλ στο μεγάλο παιχνίδι, καθώς οι «κανονιέρηδες» έπαιξαν έναν τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Δεν ήταν όμως μόνο μια μεγάλη νίκη για την Άρσεναλ ήταν μια μεγάλη νίκη και για τον προπονητή της ομάδας του Λονδίνου, τον Μικέλ Αρτέτα.

Το ξέσπασμα άλλωστε του Ισπανού προπονητή στα γκολ που πέτυχε η ομάδα του και ειδικά στο τρίτο, όταν και η Άρσεναλ «κλείδωσε» τη νίκη, φανερώνει και την πίεση που υπήρχε στην ομάδα του Λονδίνου.

Η Άρσεναλ πέρασε και δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα, αλλά την κατάλληλη γι’ αυτήν στιγμή, δείχνει ν’ ανακτά την αυτοπεποίθησή της κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τους Λονδρέζους.

Το τι θα καταφέρουν οι πρωτευουσιάνοι στην συνέχεια της σεζόν και αν θα καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα είναι μια άλλη κουβέντα και σίγουρα δεν είναι της παρούσης.

Αυτό που σίγουρα κατάφερε η Άρσεναλ (και δεν είναι μικρό πράγμα) είναι να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου, σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στην πιο δυνατή ομάδα της Αγγλίας αυτή την περίοδο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν «ταμείο» και είναι σίγουρα κερδισμένοι μετά τον μεγάλο αγώνα ενώ η Λίβερπουλ ψάχνει να βρει τι πήγε στραβά και δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι εκτός από την Άρσεναλ το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα άρεσε πολύ και στην Μάντσεστερ Σίτι.

Αφήσαμε για το φινάλε την φάση του πρώτου γκολ που πέτυχε η Άρσεναλ απέναντι στην Λίβερπουλ και ο τρόπος με τον οποίο «έσπασαν» οι γηπεδούχοι» την πίεση των «κόκκινων» ήταν υποδειγματικός.

Ήταν επί της ουσίας η αντίληψη του Αρτέτα για το ποδόσφαιρο και μέσα από τέτοιες ομαδικές ενέργειες μπορεί ν’ αντιληφθεί κάποιος τη δουλειά που κάνει μια ομάδα σε βάθος χρόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ