Κώστας Τσιμίκας: Η συλλογή τροπαίων του Έλληνα αμυντικού στην Λίβερπουλ (vid)

Κώστας Τσιμίκας: Η συλλογή τροπαίων του Έλληνα αμυντικού στην Λίβερπουλ (vid)

Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγύρισε την κατάκτηση του Carabao Cup με τη Λίβερπουλ, κι έφτασε τους 4 τίτλους με τους Ρεντς. Ποιους τίτλους διεκδικεί ακόμα μέσα στην σεζόν ο Έλληνας αμυντικός.

Ο Κώστας Τσιμίκας ζει το όνειρό του στην Λίβερπουλ αφού ο Έλληνας αμυντικός αγωνίζεται για τέταρτη χρονιά στους Ρεντς, αποτελώντας τον πιο σταθερό εκπρόσωπο της χώρας μας στον μαγικό κόσμο της Premier League, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τον εμπιστεύεται σε πολλά παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Η θερμή αγκαλιά ανάμεσα στον Κλοπ και τον Τσιμίκα μετά το τέλος του τελικού (vid)

Για τον 27χρονο διεθνή άσο χθες (25/2) ήταν μια ιδιαίτερη μέρα αφού βοήθησε την Λίβερπουλ να φτάσει στην κατάκτηση του Carabao Cup κόντρα στην Τσέλσι, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να βγάζει την ασίστ στον Φαν Ντάικ για το γκολ που έκρινε τον τελικό του Γουέμπλεϊ στο 118ο λεπτό.

Με αυτό τον τρόπο ο Τσιμίκας έφτασε τους 4 τίτλους στην Λίβερπουλ, έχοντας πανηγυρίσει το Κύπελλο Αγγλίας, το Carabao Cup και το Comunity Shield του 2022, εκτός από τον χθεσινό τίτλο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, τα τρία από τα τέσσερα τρόπαια ο Έλληνας αριστερός μπακ τα έχει κατακτήσει με αντίπαλο την Τσέλσι. Μάλιστα στο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2022, ο οποίος είχε κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, ο Τσιμίκας ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του.

Να θυμίσουμε ότι την σεζόν 2021-2022, η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 1 πόντο πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, ο Τσιμίκας μπορεί να ονειρεύεται πως στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα έχει γεμίσει κι άλλο την τροπαιοθήκη του. Κι αυτό γιατί η Λίβερπουλ βρίσκεται ακόμα μέσα σε τρεις διοργανώσεις τις οποίες διεκδικεί με αξιώσεις. Οι Ρεντς, στην τελευταία χρονιά του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο τους, θέλουν να κατακτήσουν ξανά την Premier League, 4 χρόνια μετά την τελευταία φορά. Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ, μετά από 26 αγωνιστικές βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι που είναι 2η.

Τέλος, η Λίβερπουλ έχει προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας όπου έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει την Σάουθαμπτον, ενώ στο Europa League ο αγγλικός σύλλογος είναι στην φάση των «16» και θα αντιμετωπίσει την Σπάρτα Πράγας με φόντο τα προημιτελικά του θεσμού.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι ο Τσιμίκας στο τέλος της σεζόν μπορεί να έχει φτάσει τους 7 τίτλους, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ