Ο Μικέλ Αρτέτα έχει δημιουργήσει μία «πολεμική μηχανή» – Οι 45 μέρες που «τρομάζουν» την Premier League (vids)

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει δημιουργήσει μία «πολεμική μηχανή» – Οι 45 μέρες που «τρομάζουν» την Premier League (vids)

Η Άρσεναλ κυνηγάει τον τίτλο και τη φετινή σεζόν, αλλά το κάνει με επιβλητικό τρόπο. Το απίθανο 7/7, η επίθεση της που «πετάει» φωτιές και ένα πρωτάθλημα που... τρομάζει

Η Άρσεναλ έχει καταφέρει με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της να ανέβει επίπεδο και να παίζει εξαιρετικά, διεκδικώντας το πρωτάθλημα, αλλά και κάθε τίτλο που συμμετέχει. Την περασμένη σεζόν έχασε στο… νήμα το πρωτάθλημα από την απίστευτη Μάντσεστερ Σίτι, όμως φέτος έχει βαλθεί να «τρελάνει» τους πάντες και να σηκώσει την κούπα.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι πιο σοβαρή και κυνική σε σχέση με πλήρης, έχει πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και αυτό την έχει φέρει πολύ κοντά στην κορυφή. Ωστόσο, αν και τα Χριστούγεννα πέρασε μια μίνι περίοδο κρίσης, όχι μόνο ορθοπόδησε, αλλά είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία. Και πιθανότατα σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η Εφές, το τρελό σερί των 83 αγώνων στην Ευρωλίγκα και η Βίρτους

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι μια «καλοκουρδισμένη μηχανή», που διαλύει όποιον βρίσκει μπροστά της στο Νησί. Στα τελευταία 7 παιχνίδια που έχει παίξει έχει ισάριθμες νίκες στην Premier League, ενώ τελευταία είναι αυτή κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας με το εμφατικό 6-0. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η Άρσεναλ είχε «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο όπου προηγούνταν με 5-0!

Με αυτή τη νίκη η Άρσεναλ έμεινε στο… κυνήγι των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, είναι στο -2 από την κορυφή και θεωρητικά έχει και πιο εύκολο πρόγραμμα από τους άλλους δύο. Έχοντας παίξει 27 παιχνίδια, οι κανονιέρηδες έχουν την καλύτερη επίθεση με 68 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με 23! Προφανώς έχει και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (45), όμως αυτά που κάνει από τις 20 Ιανουαρίου και μετά απλά δεν υπάρχουν.

Ποιος θα τη σταματήσει…

Συγκεκριμένα, έκτοτε η Άρσεναλ έχει παίξει 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει την ήττα με 1-0 στο Ντραγκάο από την Πόρτο για τους «16» του Champions League, όμως έχει και ρεβάνς. Στα υπόλοιπα 7 ματς έχει παίξει για την Premier League, έχει το απόλυτο και την ίδια ώρα έχει 31 γκολ ενεργητικό, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει σε αυτά τα παιχνίδια 4,5 γκολ σχεδόν μέσο όρο.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν κερδίσει Κρίσταλ Πάλας (5-0), Νότιγχαμ (1-2), Λίβερπουλ (3-1), Γουέστ Χαμ (0-6), Μπέρνλι (0-5), Νιούκαστλ (4-1) και Σέφιλντ (0-6) και είναι με την ψυχολογία στα ύψη. Την ίδια ώρα βλέπει ο Αρτέτα τους ποδοσφαιριστές του σε αυτή την επτάδα αγώνων να σκοράρουν και να πασάρουν, με αποτέλεσμα να έχουν «εκτοξεύσει» τα νούμερα τους, ενώ υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Η Άρσεναλ αυτές τις 45 μέρες έχει δείξει ένα πρόσωπο που τρομάζει και τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League, ενώ δείχνει πιο ώριμη και σοβαρή από ποτέ για να επιστρέψει στην κορυφή.

Οι πρώτοι σκόρερ και οι πρώτοι σε δημιουργία

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 5-0

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-2

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-6

Μπέρνλι – Άρσεναλ 0-5

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 4-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-6

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ