To «μυστικό» της Άρσεναλ: Το ταξίδι στο Ντουμπάι, η εκτόξευση και οι fab 5! (pics+vids)

To «μυστικό» της Άρσεναλ: Το ταξίδι στο Ντουμπάι, η εκτόξευση και οι fab 5! (pics+vids)

Η ομάδα του Αρτέτα είναι ασταμάτητη το τελευταίο διάστημα και δείχνει ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο – Τα εντυπωσιακά στατιστικά των Λονδρέζων.

«Πετάει» από νίκη σε νίκη και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Αγγλία, συνδυάζοντας με ιδανικό τρόπο την ουσία με το θέαμα. Ο λόγος για την άκρως εντυπωσιακή τους τελευταίους μήνες Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, με τους Κανονιέρηδες από τον Ιανουάριο και μετά να σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους και να έχουν μπει για τα καλά πλέον στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Σε αυτό το διάστημα έχουν βάλει 6 γκολ στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 4 στην Νιούκαστλ, 5 στην Μπέρνλι, 6 στην Γουέστ Χαμ, 3 στην Λίβερπουλ, 2 στη Νότιγχαμ Φόρεστ και 5 στην Κρίσταλ Πάλας. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα με τους 21 πόντους που έχει συλλέξει στα τελευταία 7 παιχνίδια  έχει καταφέρει να μειώσει στον πόντο τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και στους δύο πόντους την αντίστοιχη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Μάλιστα, αυτή την αγωνιστική η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» (10/3, 17:45), με την Άρσεναλ από την πλευρά της να υποδέχεται την Μπρέντφορντ (9/3, 19:30).

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η αμυντική λειτουργία φέρνει αλλαγές στο ντέρμπι

Η «εκτόξευση»

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Άρσεναλ δέχθηκε δύο σοκαριστικές ήττες από Γουέστ Χαμ (28/12, 2-0 εντός έδρας) και Φούλαμ (31/12, 2-1, εκτός έδρας) και έμεινε μακριά από την κορυφή, αλλά από τον Ιανουάριο και μετά έχει πάρει… φόρα και δεν σταματάει πουθενά. Τις πρώτες ημέρες του 2024 ο Μικέλ Αρτέτα πήρε τους ποδοσφαιριστές του και ταξίδεψαν στο Ντουμπάι, όπου ο Ισπανός τεχνικός έκανε μια μίνι προετοιμασία, με τη δουλειά του να αποδίδει καρπούς και την Άρσεναλ να παρουσιάζεται διαφορετική το τελευταίο διάστημα.

Από τις 20/1 και το εντός έδρας παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας το οποίο ήταν το πρώτο των Κανονιέρηδων για την Premier League μέσα στο 2024 και μέχρι το πρόσφατο εκτός έδρας ματς (4/3) με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ έχει 7/7 νίκες με 31 γκολ στο ενεργητικό της. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα οι Λονδρέζοι έχουν εξαιρετική άμυνα με μόλις τρία γκολ παθητικό. Στατιστικά που δείχνουν την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν.

Εντυπωσιακά στατιστικά

Ο Σάκα στα πρώτα 19 παιχνίδια της φετινής Premier League είχε 6 γκολ και 6 ασίστ (0.6 γκολ/ασίστ ανά ματς) στο ενεργητικό του και στα τελευταία επτά έχει 7 γκολ και 2 ασίστ (1.29 γκολ/ασίστ ανά ματς). Ο Όντεγκαρντ σε 17 ματς στο πρώτο μισό είχε 4 γκολ και 3 ασίστ και από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα έχει 2 γκολ και 3 ασίστ σε 7 αναμετρήσεις. Ο Μαρτινέλι είχε βάλει 2 γκολ και είχε μοιράσει 2 ασίστ σε 18 παιχνίδια και τώρα έχει 4 γκολ και 2 ασίστ σε επτά αγώνες στο δεύτερο μισό. Αντίστοιχα, ο Ζεσούς είχε 3 γκολ και 1 ασίστ σε 15 παιχνίδια και έχει 1 γκολ και 2 ασίστ σε 3 αναμετρήσεις από τις 20/1 μέχρι και 4/3. Τέλος, ο Χάβερτζ είχε 4 γκολ και 1 ασίστ σε 19 ματς και έχει 3 γκολ και 2 ασίστ σε 7 αγώνες.

Τα νούμερα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα και σε αυτό οφείλεται φυσικά η ραγδαία βελτίωση που έχει επιδείξει η ομάδα του Αρτέτα στο δεύτερο μισό. Οι Κανονιέρηδες έχει φορμαριστεί και δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική τον φετινό τίτλο στην Premier League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ