Ολυμπιακός: Η αμυντική λειτουργία φέρνει αλλαγές στο ντέρμπι

Ολυμπιακός: Η αμυντική λειτουργία φέρνει αλλαγές στο ντέρμπι

Η ατάκα του Μεντιλίμπαρ για αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο, ο Μπιανκόν και ο Μασούρας

Η Μακάμπι «προσγείωσε» απότομα τους «ερυθρόλευκους» που όμως δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και την υποχρέωση, ανήμερα των 99ων γενεθλίων του, να πάρει το «τρίποντο» για πολλούς λόγους.

Πρωτίστως γιατί πρόκειται για το απόλυτο ματς και μια νίκη θα χαρίσει μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο του που θα είναι και πάλι εκεί γεμίζοντας το Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός που όντας στο -3 πλέον ξέρει πως μια νίκη επί του ΠΑΟ θα τον βάλει γερά στα πλέι οφ και θα αλλάξει την κατάσταση μετά την κακή βραδιά με τους Ισραηλινούς που τον υποχρέωσαν σε βαριά ήττα το βράδυ της Πέμπτης. Όσα συνέβησαν βεβαίως με την Μακάμπι δεν διαγράφονται. Κάθε άλλο.

Διαβάστε επίσης: Η «δίκη» της 3ης περιόδου: Το αδιανόητο 120-57 του Ολυμπιακού

Ο Μεντιλίμπαρ ήταν ξεκάθαρος στην σημερινή προπόνηση και δεν άφησε καμία απορία σε κανένα. «Αν κάνουμε στους αγώνες αυτά που λέμε και κάνουμε στις προπονήσεις τότε όλα θα είναι καλύτερα. Με την Μακάμπι όμως άλλα είδα. Άλλα κάνουμε στις προπονήσεις, άλλα βλέπω στους αγώνες. Δεν ήταν άμυνα αυτό που παίξαμε» ήταν τα λόγια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έθεσε άπαντες προ των ευθυνών εν όψει των πλέι οφ που ξεκινάνε με το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟ.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν προβληματική από την άμυνα έως την επίθεση, με τα μπακ να μένουν ακάλυπτα από τα ακραία χαφ, τα κεντρικά χαφ να… κοιτάνε και τους στόπερ να χάνονται. Όλα πήγαν στραβά. Και αυτό δεν θέλει να το ξαναδεί ο Μεντιλίμπαρ που ξέρει πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι ετοιμάζονται τα πλάνα του που φαίνεται πως θα φέρουν αλλαγές στο σχήμα.

Ο Ρέτσος είναι τιμωρημένος και την θέση του θα πάρει ένας εκ των Μπιανκόν ή Βέζο με τον πρώτο να είναι το φαβορί χωρίς να μπορέσει να αποκλείσει κανείς και τις άλλες επιλογές που υπάρχουν (Ντόη, Άμπι). Από εκεί και πέρα ο Μασούρας φαίνεται πως θα είναι στο αρχικό σχήμα με τον Μεντιλίμπαρ να αφήνει εκτός έναν εκ των Ποντένσε ή Φορτούνη. Με τον Μασούρα να έχει το «πακέτο» που θέλει ο Βάσκος καθώς ως γνωστόν βοήθαει πολύ και στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας. Ίσως να προκύψει και τρίτη αλλαγή με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να έχει ουσιαστικά μια προπόνηση, του Σαββάτου, για να τεστάρει τα πλάνα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ