Ο τελευταίος πρωταθληματικός «χορός» για Κλοπ και Πεπ

Ο τελευταίος πρωταθληματικός «χορός» για Κλοπ και Πεπ

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι συναντιούνται για τελευταία φορά στο πλαίσιο της Premier League, με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι των «Reds», με τον νικητή να πλησιάζει τον πολυπόθητο τίτλο.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι οι απόλυτες ομάδες της Premier League τα τελευταία χρόνια και σήμερα (10/3, 17:45) συναντιούνται για τελευταία φορά στο αγγλικό πρωτάθλημα, με τον Γιούργκεν Κλοπ να αντιμετωπίζει τον καλό του φίλο Πεπ Γκουαρντιόλα, στην τελευταία μεταξύ τους «μάχη» για τον εγχώριο… θρόνο. Να σημειωθεί πως ανοικτό παραμένει το αν θα συναντηθούν ακόμη μία στο Κύπελλο.

Πάμε όμως να δούμε τι να περιμένουμε από το σημερινό παιχνίδι στο «Άνφιλντ», στο οποίο αμφότεροι θέλουν την νίκη για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Ο άνθρωπος που θα χτίσει τη Λίβερπουλ της νέας εποχής και οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι (vids)

Η Λίβερπουλ απέχει αυτή τη στιγμή έναν βαθμό από την πρώτη Άρσεναλ, η οποία έχει παιχνίδι παραπάνω, ενώ η Σίτι δύο. Καταλαβαίνει κανείς την κρισιμότητα της σημερινής αναμέτρησης.

Αυτοί όμως που την καταλαβαίνουν περισσότερο είναι οι δύο προπονητές. Τον αλληλοσεβασμό και την αμοιβαία εκτίμηση που έχει ο ένας για τον άλλον, ήρθε να μας τα θυμίσει ο επίσημος λογαριασμός της Μάντσεστερ Σίτι με ένα φοβερό βίντεο-προαναγγελία του σημερινού αγώνα.

Απουσίες αλλά πίστη

Στο αγωνιστικό τώρα κομμάτι, ο Κλοπ μετρά πολλές και σημαντικές απουσίες. Άλισον, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντιόγκο Τζότα, Ζοέλ Ματίπ, Τιάγκο Αλκαντάρα, Κέρτις Τζόουνς, Ράιαν Γκράβενμπερχ και Στέφαν Μπάισετιτς απουσιάζουν εδώ και καιρό από την καθημερινότητα των «Reds», με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να είναι αρκετά πιθανό να είναι στην αποστολή του ντέρμπι και όλους τους διαθέσιμους να είναι πιστοί στο πλάνο του Γερμανού τεχνικού.

Την ίδια ώρα, η παράδοση είναι υπέρ της Λίβερπουλ, αφού στα τελευταία 30 παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, μόλις δύο φορές έχει προκύψει «διπλό». Ο Κλοπ θα στηριχτεί στον Λουίς Ντίαζ και στον Ντάργουιν Νούνιες, που παρόλο το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστική στο 90’+9, απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του.

Με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της χώρας (και όχι μόνο)

Στον αντίποδα, ο Γκουαρντιόλα θα έχει αιχμή του δόρατος τον Χάαλαντ που επέστρεψε στο σκοράρισμα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά άλλος είναι πιο… καυτός παίκτη του. Ο λόγος για τον Φιλ Φόντεν, που στα 23 έχει κατακτήσει -σχεδόν- τα πάντα, διανύει σεζόν καριέρας φέτος, με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, έχει 124 τελικές την φετινή σεζόν, σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και εκτός από τα γκολ έχει κάνει «double-double» με 10 ασίστ. Στα 3150 αγωνιστικά λεπτά του φέτος, έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, αποτέλεσμα των απουσιών των Ντε Μπρόινε και Γκρίλις, που έχασαν σχεδόν όλο το πρώτο μισό της χρονιάς.

Κλοπ και Πεπ, ετοιμάζονται για έναν τελευταίο… χορό με την κούπα της Premier League να περιμένει έναν από τους δύο στο τέλος της διαδρομής. Εκτός και αν έρθει ο τρίτος της παρέας Αρτέτα και κάνει την έκπληξη. Όμως ανεξάρτητα με το τέλος της διαδρομής, οι δύο προπονητές είχαν ένα φανταστικό ταξίδι και όλοι γίναμε μάρτυρες συγκλονιστικών προπονητικών masterclasses τα τελευταία χρόνια.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση του πρώτου γύρου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ