Ο άνθρωπος που θα χτίσει τη Λίβερπουλ της νέας εποχής και οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι (vids)

Ο άνθρωπος που θα χτίσει τη Λίβερπουλ της νέας εποχής και οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι (vids)

Ο Μάικλ Έντουαρντς επιστρέφει στη Λίβερπουλ και αναλαμβάνει να οδηγήσει τους Reds στη μετά Κλοπ εποχή – Ποια ονόματα βρίσκονται στη μεταγραφική του λίστα.

Η σεζόν μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και να έχει «φουντώσει» για τα καλά πλέον η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, αλλά στην Λίβερπουλ έχουν αρχίσει ήδη να κοιτάζουν την επόμενη ημέρα και την καλύτερη δυνατή στελέχωση της ομάδας.

Η αποχώρηση Γιούργκεν Κλοπ από την τεχνική ηγεσία των Reds αναγκάζει τη διοίκηση της Λίβερπουλ να αναζητήσει τον επόμενο προπονητή της ομάδας, αλλά και να προβεί σε μια σειρά από αλλαγές στο οργανόγραμμά της, για να μπορέσει να καλύψει τις πολλές και σημαντικές δουλειές που είχε επωμιστεί τα τελευταία χρόνια ο Γερμανός τεχνικός.

Διαβάστε επίσης: Ο Σλούκας, το ντέρμπι στο ΣΕΦ και το… αντίδοτο! (vids)

Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες τα ρεπορτάζ στο Νησί, η διοίκηση της Λίβερπουλ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Μάικλ Έντουαρντς, προκειμένου ο Βρετανός να επιστρέψει στον σύλλογο και να αναλάβει τον έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στους Reds παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2022, όταν αποφάσισε να κάνει ένα διάλλειμα από το ποδόσφαιρο. Ο Βρετανός πιστώθηκε μια σειρά από σπουδαίες μεταγραφές, όπως είναι αυτές των Μο Σαλάχ, Βιρτζίλ Φαν Ντάικ, Άντι Ρόμπερτσον. Άλισον, Ντιόγκο Ζότα, Φαμπίνιο και Τιάγκο, ενώ ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό.

Φυσικά δεν είχε μόνο επιτυχίες, καθώς δεν ήταν δυνατό να βγουν όλες οι μεταγραφές. Παίκτες όπως Άντριαν, Ντομινίκ Σολάνκε, Ναμπί Κεϊτά, Οτζάν Καμπάκ, Αντι Λονεργκαν και Σεπ Φαν Ντε Μπεργκ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και δεν δικαίωσαν τον Βρετανό. Το πρόσημο, όμως, της παρουσίας του ήταν απόλυτα θετικό και τώρα που αποχωρεί από τον σύλλογο ο Γιούργκεν Κλοπ, που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Λίβερπουλ, η διοίκηση των Reds επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Έντουαρντς. Ο Βρετανός θα αναλάβει να βρει τον διάδοχο του Γερμανού προπονητή και να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην επόμενη ημέρα, αλλά και τον κατάλληλο αθλητικό διευθυντή, με τον οποίο θα συνεργάζονται για τα οργανωτικά θέματα των Reds και φυσικά στις μεταγραφές.

Τα πρώτα ονόματα

Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει μια λίστα με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της Λίβερπουλ για το ερχόμενο καλοκαίρι, η οποία περιλαμβάνει παίκτες από την Ιταλία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Πρόκειται για τους Κβίτσα Κβαρατσχέλια (Νάπολι), Τζέρεμι Φριμπόνγκ (Λεβερκούζεν), Βίκτορ Μπονιφάς (Λεβερκούζεν) και Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ). Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Μο Σαλάχ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει δεχθεί «χρυσές» προτάσεις. Ο Γεωργιανός σούπερ σταρ της Νάπολι θα μπορούσε στη Λίβερπουλ να βελτιωθεί και να φτάσει στο επίπεδο του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού.

Ο Τζέρεμι Φριμπόνγκ πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα της Λεβερκούζεν και έχει εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Ολλανδός, με ρίζες από την Γκάνα, δεξιός μπακ είναι μόλις 23 ετών και αναμφίβολα θα είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του καλοκαιριού. Φέτος, σε 31 παιχνίδια έχει 10 γκολ και 10 ασίστ.

Ο συμπαίκτης του στις Ασπιρίνες, Βίκτορ Μπονιφάς, «πυροβολεί» κατά ριπάς σε Γερμανία και Europa League και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του δημιουργήματος του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Νιγηριανός σέντερ φορ, ο οποίος είναι επίσης 23 ετών, έχει 16 γκολ και 8 ασίστ σε 23 αναμετρήσεις. Τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν απόλυτα στο πρωτάθλημα της Premier League και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για την Λίβερπουλ.

Ο Γκονσάλο Ινάσιο είναι 22 ετών και αγωνίζεται ως σέντερ μπακ στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Είναι αριστεροπόδαρος και φέτος έχει 35 συμμετοχές, με 4 γκολ στο ενεργητικό του. Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, ο νεαρός άσος θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βιρτζίλ Φαν Ντάικ, εάν ο Ολλανδός αποφασίσει να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ