Μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο

Μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο

Δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, μπορεί να μιλήσει κάποιος για την πιο… τρελή κούρσα όλων των εποχών, με τρεις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια τον τίτλο.

Το ντέρμπι στο Άνφιλντ δεν είχε νικητή αλλά η ισοπαλία (1-1) στη «μάχη» της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι άλλαξε τα δεδομένα στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, με την Άρσεναλ να επιστρέφει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ισοβαθμώντας βεβαίως με τους «κόκκινους» αλλά όπως και το δει κάποιος η κορυφή τώρα έχει το όνομα των «κανονιέρηδων» κι απ’ αυτή την άποψη μπορεί εύστοχα να ισχυριστεί κάποιος ότι το μεγάλο ντέρμπι στο Λίβερπουλ είχε τελικά νικητή.

Διαβάστε επίσης: Απλά δεν γίνεται…

Ναι καλά καταλάβατε, την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Η μεγάλη κόντρα της Λίβερπουλ με την Σίτι, αυτό που από πολλούς ονομάστηκε last dance σε ότι αφορά την μονομαχία Κλοπ – Γκουαρντιόλα, άφησε με «στυφή» γεύση και τους δύο προπονητές.

Από τη μία ο Κλοπ ναι μεν είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αλλά δεν είδε την κυριαρχία των «κόκκινων» στο δεύτερο ημίχρονο να προσφέρει το γκολ της νίκης.

Από την άλλη πλευρά ο Γκουαρντιόλα είδε την δική του ομάδα να έχει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς, να προηγείται στο Άνφιλντ, αλλά μετά το 25’ το ματς έγειρε στην πλευρά της Λίβερπουλ.

Ωστόσο υπάρχει το δοκάρι του Ντοκού στο 89’ κι εκεί ο Πεπ έμεινε με το… αχ.

Έτσι λοιπόν, δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, μπορεί να μιλήσει κάποιος για την πιο… τρελή κούρσα όλων των εποχών, με τρεις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια τον τίτλο.

Άρσεναλ και Λίβερπουλ στους 64 βαθμούς και έναν πόντο πίσω ακολουθεί η Σίτι, κάτι που σημαίνει ότι η συνέχεια θα είναι συναρπαστική. Κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει τούτη την ώρα την παραμικρή πρόβλεψη, ωστόσο το γεγονός ότι η Σίτι έφυγε από το «Άνφιλντ» χωρίς να χάσει, ίσως να είναι στο φινάλε και το «κλειδί» στην προσπάθεια της για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ ήθελε να βάλει σε δύσκολη θέση τους πρωταθλητές Αγγλίας και αν είχε καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς τότε πράγματι θα έκανε την κίνηση «ματ» για να πάρει το πρωτάθλημα.

Είχε όμως σημαντικές απουσίες και αυτό ήταν αναμφίβολα ένα πρόβλημα που δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει 100% ο Γιούργκεν Κλοπ. Και δεν ήταν εύκολο να βρει λύσεις ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων».

Η ουσία είναι ότι η Σίτι δεν έχασε στην έδρα της Λίβερπουλ κι αυτό είναι κάτι που στο τέλος της βραδιάς «περιγράφει» και το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα λέει ότι η Σίτι πήρε τον βαθμό και πέρασε αλώβητη από το Άνφιλντ και είπαμε, αυτό στο φινάλε μπορεί να είναι και καθοριστικό στη «μάχη» για την έκβαση του τίτλου.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μιλάμε οριστικά πλέον για μια κόντρα τριών ομάδων, καθώς η Άρσεναλ δεν «λύγισε» και μένουν πλέον μόνο δέκα παιχνίδια για να κριθεί ο πρωταθλητής. Κι αυτό σημαίνει ότι η κούρσα θα είναι για τρεις και όχι για δύο.

Πιθανότατα να μιλάμε και για την πιο τρελή κούρσα όλων των εποχών στην Πρέμιερ Λιγκ, σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό για την κορυφή, με τρεις ομάδες να τα δίνουν όλα για τη «στέψη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ