Η νέα εποχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα 400 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις και η ιδιαίτερη περίπτωση Γκρίνγουντ

Η νέα εποχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα 400 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις και η ιδιαίτερη περίπτωση Γκρίνγουντ

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπει επίσημα στην εποχή Ράτκλιφ και το καλοκαίρι αναμένεται... ιστορικό - Τα «τρελά» λεφτά που θα διαθέσει ο Βρετανός μεγιστάνας και αυτά που θα έρθουν από πωλήσεις.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από πολλά χρόνια άλλαξε διοικητικό καθεστώς και οι Γκλέιζερς με το πέρασμα του χρόνου θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα και σε βάθος τριετίας θα έχει τον πλήρη έλεγχο στους «κόκκινους διαβόλους».

Οι αλλαγές στην αγγλική ομάδα αναμένεται να είναι δραστικές, ο Βρετανός μεγιστάνας έχει ήδη ξεκινήσει να στελεχώνει με γνώστες και ειδικούς στον χώρο την ομάδα και το διοικητικό σταφ, ενώ μπαίνει πλέον σε… mood ενίσχυσης και του αγωνιστικού τμήματος.

Διαβάστε επίσης: Και όμως: 4oς σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2024 ο Ελ Κααμπί- Κυνηγάει Εμπαπέ και τον Σουηδό-αποκάλυψη της Σπόρτινγκ (vids)

Το μέλλον του Έρικ Τεν Χαγκ λέγεται πως είναι στον… αέρα όλη τη σεζόν, όμως στα τελευταία παιχνίδια η Γιουνάιτεντ έχει καλή εικόνα και κερδίζει, ενώ αποκορύφωμα αποτελεί η μεγάλη νίκη-πρόκριση και με ανατροπή στο Κύπελλο επί της Λίβερπουλ με 4-3 στην παράταση. Αν οι κόκκινοι διάβολοι κατακτήσουν το Κύπελλο (παίζουν με την Κόβεντρι στα ημιτελικά) ή βγουν στην τετράδα ή την πεντάδα έστω τότε ο Ολλανδός θα μείνει και θα σχεδιάσει την επόμενη μέρα μαζί με τον Ράτκλιφ.

Το πλάνο για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι τεράστιο, όπως και η επένδυση, όμως σίγουρα ο Βρετανός μεγιστάνας δεν θέλει να μπει σε μπελάδες με το Financial Fair Play, αλλά και σε παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που βιώνουν οι Σίτι και Τσέλσι με τις παραβάσεις.

Για αυτό τον λόγο κοιτάζει και το πλάνο με τις πωλήσεις και τις αποδεσμεύσεις παικτών, την ώρα που η Γιουνάιτεντ έχει τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο και το σημαντικότερο είναι ότι αν βγει στην Ευρώπη και ειδικά στο Champions League πως θα μπορέσει να διαθέσει πολλά χρήματα.

Τα «τρελά» χρήματα, ο Ράσφορντ και το μεγάλο πλάνο

Ο Ράτκλιφ εξετάζει όλα τα δεδομένα ενόψει καλοκαιριού, έχει δύο ανοιχτές υποθέσεις σημαντικές και δεν είναι άλλες από τον Μέισον Γκρίνγουντ και την πιθανή πώληση του, αλλά και του Μάρκους Ράσφορντ, τον οποίο θέλει για αντί-Εμπαπέ η Παρί.

Και στις δύο περιπτώσεις η Γιουνάιτεντ πουλάει ακριβά, με τον πρώτο να τον δίνει με περισσότερα από 50.000.000 ευρώ, ενώ για τον δεύτερο θέλει πάνω από 100.000.000. Με τον ίδιο τον Ράσφορντ όμως να μην «καίγεται» να φύγει για την Παρί και να βλέπει πολύ μέλλον στον σύλλογο.

Κάτι που είναι λογικό, αφού ήδη ο Ράτκλιφ έχει επικοινωνήσει για το πλάνο του και είναι διατεθειμένος να βάλει το καλοκαίρι περίπου 400 εκατ. ευρώ για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε μία επένδυση άνευ προηγουμένου. Και χωρίς αποδεσμεύσεις και πωλήσεις!

Παίκτες όπως ο Κασεμίρο, ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο Ραφαέλ Βαράν, ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Άντονι μπορεί να αποχωρήσουν και να πωληθούν παρότι έχουν συμβόλαια, ενώ ο Ράτκλιφ θέλει ένα μεγαλόπνοο πλάνο με περιπτώσεις παικτών κάτω των 27 χρόνων με μέλλον και 6ετή συμβόλαια. Επίσης ο πρώτος του στόχος για τη νέα σεζόν είναι να κυνηγήσει το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει την κούπα. Για αυτό και θα διαθέσει αυτό το «τρελό» πόσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ