Το ντοκιμαντέρ του Netflix που ρίχνει φως στα άδυτα της ιστορικής επιτυχίας της Μάντσεστερ Σίτι

Το ντοκιμαντέρ του Netflix που ρίχνει φως στα άδυτα της ιστορικής επιτυχίας της Μάντσεστερ Σίτι

Η σειρά ρίχνει φως στις αντιδράσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα στη διάρκεια της σεζόν, κυρίως όταν η Σίτι παρουσίασε αγωνιστική καθίζηση τον χειμώνα.

Φως στα μυστικά της ιστορικής επιτυχίας της Μάντσεστερ Σίτι με την κατάκτηση του τρεμπλ την περυσινή σεζόν ρίχνει το ντοκιμαντέρ του Netflix που βγαίνει σήμερα στον «αέρα» υπό τον τίτλο «Together: Treble Winners».

Η σειρά έξι επεισοδίων αποφεύγει να επικεντρωθεί σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ίντριγκα, όπως τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν πέρυσι τον Φεβρουάριο εναντίον του κλαμπ για τις 115 οικονομικές παραβιάσεις ή την επεισοδιακή αποχώρηση του Ζοάο Κανσέλο ως δανεικός στην Μπάγερν και τον παραγκωνισμό του Κάλβιν Φίλιπς.

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος που ο Ολυμπιακός προτίμησε τον Έβανς

Η (εσωτερική) παραγωγή προτιμά να αναδείξει τις προσωπικότητες που υπάρχουν μέσα στην ομάδα και να αποκαλύψει μικρά μυστικά της, όπως γιατί ο Χάαλαντ γελοιοποιεί την αίσθηση της μόδας του Κέβιν ντε Μπρόινε, τις ψευδοσυγκρούσεις του Στοκ Κάρσον με τον Ιλκάι Γκουντογκάν και γιατί ο Μπερνάρντο Σίλβα αποφάσισε να δώσει στον σκύλο του το όνομα του συμπαίκτη του Τζον Στόουνς.

Η σειρά ρίχνει φως στις αντιδράσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα στη διάρκεια της σεζόν, κυρίως όταν η Σίτι παρουσίασε αγωνιστική καθίζηση τον χειμώνα, αλλά και στην παρουσία ενός δέντρου μπονσάι στο γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο των παικτών.

Η ιδέα ανήκε στον Ερλινγκ Χάαλαντ ο οποίος είναι γνωστός για τη ζεν προσέγγιση που έχει στη ζωή. Στη διάρκεια της υπερπροσπάθειας για την κατάκτηση του τρεμπλ το μπονσάι πρόσφερε στους παίκτες έναν κοινό σκοπό μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ολοι το φρόντιζαν, προσπαθούσαν να το διατηρούν σε καλή κατάσταση γιατί διαφορετικά «ένοιωθες θυμωμένος με τον εαυτό σου», λέει ο Τζον Στόουνς. Υπεύθυνος για το μπονσάι ήταν φυσικά ο Χάαλαντ. Ενοιωθε να παίρνει ενέργεια από το φυτό και να του προκαλεί καλοτυχία.

Από τις κακές στιγμές της σεζόν της Σίτι ήταν ο αποκλεισμός της ομάδας από το Λιγκ Καπ, στα χέρια της Σάουθαμπτον. Σε μεγάλη ένταση ο Γκουαρντιόλα, στο τρίτο επεισόδιο, φωνάζει στους παίκτες του να «επιστρέψουν στη γη» διαφορετικά «η ακαδημία είναι έτοιμη».

Ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ακολουθούσε σε τρεις ημέρες ο Πεπ προειδοποιεί τους παίκτες του να νοιώσουν ξανά «πεινασμένοι» γιατί οι αντίπαλοί τους «περιμένουν δέκα χρόνια να μας σκοτώσουν».

Στο έκτο επεισόδιο, στο ημίχρονο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Ίντερ κι ενώ δεν έχει σημειωθεί ακόμα γκολ, ο Γκουαρντιόλα στρέφεται στον Ρόδρι και του λέει πως είναι «εξαιρετικός παίκτης», για να προσθέσει: «Χάνεις την μπάλα; Ο καθένας μπορεί να το κάνει».

Ο Γκουαρντιόλα δίνει επίσης κάποιες χρήσιμες συμβουλές στους παίκτες του πριν το κρίσιμο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ με την Άρσεναλ, τον Απρίλιο. «Αν δεν τελειώσεις το παιχνίδι με προβλήματα στους αστραγάλους, στα γόνατα, στους ώμους τότε δεν ήσουν ανταγωνιστικός. Πρέπει να το απολαμβάνεις όταν σε κλωτσούν. Μετά τα χτυπήματα, σηκώνεσαι και δέχεσαι ένα ακόμα».

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ