Ο Σαλάχ έγινε ο τρίτος Αφρικανός στην Ευρώπη με 200 γκολ

Ο Σαλάχ έγινε ο τρίτος Αφρικανός στην Ευρώπη με 200 γκολ

Ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ που συνεχίζει να σκοράρει χωρίς σταματημό και να ηγείται της Λίβερπουλ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βοήθησε τη Λίβερπουλ να αποφύγει την ήττα στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στο εύστοχο πέναλτι και με αυτό το γκολ έφτασε τα 17 στο πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός έγινε ο τρίτος Αφρικανός παίκτης μετά τον Σάμουελ Ετό και τον Περι Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που έφτασε τα 200 γκολ  στην Ευρώπη.

Ο Σαλάχ σημείωσε 200 γκολ σε 12 σεζόν που έπαιξε σε 3 πρωταθλήματα. Ξεκίνησε- όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS)- να σκοράρει στο ελβετικό πρωτάθλημα το 2012/8/18 με τη Βασιλεία απέναντι στη Λωζάνη.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για Καλάθη και Ολυμπιακό (pic)

Πέτυχε 9 γκολ στην ελβετικής Super League με τη Βασιλεία, 156 γκολ στην αγγλική Premier League, 2 γκολ με την Τσέλσι και 154 γκολ με τη Λίβερπουλ, 35 γκολ στην ιταλική Serie A, 6 γκολ με τη Φιορεντίνα και 29 γκολ με την Ρόμα. Σημείωσε 160 γκολ με το αριστερό πόδι, 31 με το δεξί και 9 με κεφαλιά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ