Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Υποτίθεται πως ήταν ντέρμπι αλλά η εικόνα των δύο ομάδων και φυσικά το τελικό σκορ (5-0), παραπέμπει σε… περίπατο. Η Άρσεναλ διέλυσε την Τσέλσι στην «μάχη» του Λονδίνου και παραμένει «ζωντανή» στην διεκδίκηση του τίτλου, έστω και αν δεν είναι το φαβορί.

Οι «κανονιέρηδες» δεν θα μπορούσαν να φανταστούν μια τέτοια νίκη επί των «μπλε» αλλά με βάση την εικόνα του ματς ένα είναι το συμπέρασμα.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει… 10 γκολ.

Τόσο χαώδης ήταν η διαφορά των δύο ομάδων, με το τελικό 5-0 να είναι η μεγαλύτερη νίκη της Άρσεναλ επί της Τσέλσι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι χθες βράδυ, πριν την σέντρα του αγώνα, η Τσέλσι δεν είχε ηττηθεί με τρία γκολ διαφορά από άλλη ομάδα του Λονδίνου, τα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Η χθεσινή όμως πεντάρα της Άρσεναλ φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους «μπλε» και είναι προφανές πως μόνο το χρήμα δεν είναι αρκετό για να προχωρήσει η Τσέλσι σε μια νέα εποχή επιτυχιών.

Η νέα διοίκηση των «μπλε» δαπάνησε αμέτρητα εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση παικτών, αλλά η εικόνα της Τσέλσι είναι απογοητευτική.

Χρειάζεται προφανώς μια ριζική ανασυγκρότηση του συλλόγου, με αποφάσεις που θα επηρεάζουν όλη τη δομή του συλλόγου κι όχι μόνο το ρόστερ της ομάδας.

Κι εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τους οπαδούς της Τσέλσι, αναφορικά με το μέλλον της ομάδας. Η Τσέλσι τούτη την ώρα είναι «βυθισμένη» σε μια σειρά μεγάλων προβλημάτων και το κυριότερο, δεν φαίνεται να έχει τις «απαντήσεις».

Το καλοκαίρι βεβαίως έρχεται αλλά η «συνταγή» που ακολούθησαν πέρυσι οι Λονδρέζοι δεν πέτυχε και το θέμα για την διοίκηση των «μπλε» είναι αν το περσινό πάθημα έγινε μάθημα.

Τώρα σε ότι αφορά την Άρσεναλ, η ομάδα του Αρτέτα αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στην μέρα της μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε αντίπαλο, όπως έκανε για παράδειγμα χθες βράδυ κόντρα στην Τσέλσι.

Η ήττα όμως από την Άστον Βίλα στο Emirates, πριν από λίγο καιρό, ενδέχεται ν’ αποδειχθεί καταστροφική στην προσπάθεια των πρωτευουσιάνων για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Το σίγουρο όμως είναι, πάρει δεν πάρει το πρωτάθλημα η Άρσεναλ, ότι οι «κανονιέρηδες» παίζουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Κι αυτό βεβαίως πιστώνεται στον προπονητή της. Ο Μικέλ Αρτέτα αναβαθμίζει την ομάδα του από χρονιά σε χρονιά, έχοντας εξαιρετικές ιδέες, κυρίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ