Τότεναμ – Άρσεναλ 2-3: Άντεξαν και πήραν σπουδαίο διπλό οι «κανονιέρηδες»

Τότεναμ – Άρσεναλ 2-3: Άντεξαν και πήραν σπουδαίο διπλό οι «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Τότεναμ αντέδρασε και μείωσε σε 2-3, αλλά η ομάδα του Αρτέτα άντεξε και πήρε μία μεγάλη νίκη στη μάχη του τίτλου.

Αφεντικό και απέναντι στην Τότεναμ η Άρσεναλ! Λίγες μέρες μετά την πεντάρα επί της Τσέλσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πέρασε με 3-2 από την έδρα των «σπιρουνιών» σε ένα ακόμη λονδρέζικο ντέρμπι για την 35η αγωνιστική της Premier League και ξέφυγε με +4 από τη δεύτερη Σίτι η οποία έχει δύο ματς λιγότερα.

Στο πρώτο μέρος οι «κανονιέρηδες» ήταν καταιγιστικοί και σχεδόν σε κάθε τους ευκαιρία πετύχαιναν γκολ. Η αρχή έγινε στο 15′ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Χόιμπιεργκ έβαλε αυτογκόλ για το 0-1. Στο 20 λεπτο ο Ρομέρο έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ για εκατοστά και λίγο αργότερα με νέα κεφαλιά σημάδεψε δοκάρι.

Διαβάστε επίσης: Μακάμπι: Παραμένει αμφίβολος ο Μπάλντγουιν ενόψει του Game 3 με τον Παναθηναϊκό

Στο 23′ ο Φαν ντε Φεν σκόραρε με πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 27′ η Άρσεναλ έκανε το 0-2 με τον Σακά από ασίστ του Χάβερτς. Ο Γερμανός μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το 0-3 στο 38′ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 53′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε τέταρτο γκολ, αλλά ο Βικάριο με απίθανη επέμβαση στο μονοκόμματο σουτ του Σακά από το πέναλτι κράτησε το σκορ στο 0-3. Από γκάφα του Ραγιά στο 64′ ο Ρομέρο πλάσαρε από κοντά για το 1-3 και στο 85′ η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ράις στον Ντέιβιτς και ο Σον εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3.

Στα τελευταία λεπτά η Άρσεναλ δέχθηκε μεγάλη πίεση, η Τότεναμ κέρδισε και κάποια κόρνερ, αλλά μεγάλη φάση δεν έβγαλε και οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν μία πολύ σπουδαία νίκη.

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντέιβις (89’ Λο Σέλσο), Φαν ντε Φεν, Μπεντανκούρ (46’ Σαρ), Χόιμπιεργκ (64’ Μπισουμά), Κουλουσέβσκι, Μάντισον (64’ Ριτσάρλισον), Βέρνερ (32’ Τζόνσον), Σον

Άρσεναλ: Ραγιά, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Παρτέι, Ράις, Έντεγκααρντ (89’ Κίβιορ), Σακά, Τροσάρ (63’ Μαρτινέλι), Χάβερτς

Στο άλλο απογευματινό ματς η Μπόρνμουθ επικράτησε με 3-0 της Μπράιτον και την άφησε πολύ πίσω στη βαθμολογία. Σενέσι (26′), Ουνάλ (52′) και Κλάιφερτ (87′) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ