Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Με φόρα από πέρσι η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε σαν σίφουνας από την έδρας της Άρσεναλ νικώντας εύκολα με 2-0

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία πέρσι και από εκεί ξεκινάει και φέτος την περιπέτεια της Πρέμιερ Λιγκ. Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κοντράρει την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και το τελικό 0-2 είναι πέρα για πέρα δίκαιο.

Παίζοντας το γνωστό ποδόσφαιρο κατοχής η ομάδα του Μάντσεστερ δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ να δημιουργήσει φάσεις πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο 14ο λεπτό, μετά από προσωπική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής. Η Άρσεναλ δεν έφτανε ότι είχε τον τραυματισμό του Κολάσινατς στην προετοιμασία, που την άφησε με ελάχιστες λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο αντικαταστάτης του Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς που αγωνίστηκε στη θέση του αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 35ο λεπτό. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ προσπάθησε να επιτεθεί και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η Σίτι πήρε προβάδισμα δύο γκολ στο 64′ με ένα εκπληκτικό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην προετοιμασία κι έτσι κέρδισε τη θέση του βασικού στην πρεμιέρα της ομάδας. Μετά το 2-0 οι ομάδες κατέβασαν ρυθμό με τους «Σίτιζενς» να ελέγχουν το ρυθμό. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο ντεμπούτο του δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, αλλά χάθηκε στη μετριότητα των «κανονιέρηδων» ή καλύτερα στην ανωτερότητα των Πρωταθλητών.

Η νίκη των φιλοξενούμενων ήταν εύκολη και δίκαια, ενώ η Άρσεναλ στην εποχή Έμερι δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να βρει χημεία και να προσαρμοστεί στο στιλ του Ισπανού προπονητή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μέιτλαντ-Νάιλς (35′ Λίχσταϊνερ), Γκεντουζί, Τσάκα (70′ Τορέιρα), Ράμσεϊ (54′ Λακαζέτ), Μχιταριάν, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (59′ Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ (87′ Σανέ), Αγουέρο (80′ Γκάμπριελ Ζέσους)

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ