
Ο Πεπ Γκουάρντιολα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον πόλεμο που γίνεται στην Γάζα.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι το σημαντικό πράγμα στον κόσμο και ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε δηλώσεις το έδειξε σε όλους. Ο Ισπανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρθηκε στον πόλεμο της Γάζας και τόνισε πως δεν πρέπει κανείς να μείνει με… σταυρωμένα τα χέρια.
Παράλληλα, ο Γκουαρντιόλα ανέφερε πως δεν το αντέχει άλλο όλο αυτό, ενώ υπογράμμισε πως η αγάπη για την ζωή και τον συνάνθρωπο είναι πάνω από όλα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα:
«Είναι τόσο επώδυνο αυτό που βλέπουμε να γίνεται στη Γάζα. Πονάει όλο μου το σώμα. Δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες ή με το ποιος έχει δίκιο. Έχει να κάνει με την αγάπη για τη ζωή και με το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Αρνούμαστε να σιωπούμε και να μένουμε άπραγοι για όσα έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.
«It is so painful what we see in Gaza, it hurts all my body…it is not about ideology but the love of life…It is about refusing to be silent or still when it matters the most»
Thank you Pep for standing up for the innocent people of Gaza.
Video credit @BrickstoRiches_ pic.twitter.com/fEURXyqiaP
— Humza Yousaf (@HumzaYousaf) June 9, 2025
Ίσως να λέμε πως δεν είναι δική μας υπόθεση. Αλλά προσέξτε, οι επόμενοι μπορεί να είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Βλέπουμε παιδιά 4-5 ετών να πεθαίνουν από βομβαρδισμούς μέσα σε νοσοκομεία που δεν είναι πια νοσοκομεία. Αυτός ο εφιάλτης με τα βρέφη στη Γάζα με κάνει να τρομάζω και μπορεί αυτή η εικόνα μοιάζει πολύ μακρινή, άρα μπορεί να αναρωτιέστε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά».