Μπεγερίν: «Με αποκαλούν «λεσβία» επειδή έχω μακριά μαλλιά»

Μπεγερίν: «Με αποκαλούν «λεσβία» επειδή έχω μακριά μαλλιά»

Ο δεξιός μπακ της Άρσεναλ, Έκτορ Μπεγερίν, εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του στους Times ότι δέχεται «ομοφοβικές προσβολές» τόσο στο διαδίκτυο όσο και από την κερκίδα.

Ο αμυντικός της Άρσεναλ, Έκτορ Μπεγερίν, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στους Times ότι έχει δεχθεί δεκάδες ομοφοβικές προσβολές, εντός κι εκτός γηπέδου, γεγονός που έχει επηρεάσει τον αυτο-σεβασμό του τις τελευταίες σεζόν. Ο Ισπανός διεθνής άσος περιέγραψε τις προσβολές ως «πολύ επικίνδυνες», ενώ τόνισε πως τον έχουν επηρεάσει πνευματικά. Συνήθως αναφέρονται στο χτένισμά του και στον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται, χαρακτήριζοντάς τον «λεσβία»!

«Ορισμένες από αυτές [τις προσβολές] μπορούν να καταλήξουν σε πολύ κακόβουλες ενέργειες. Το μεγαλύτερο μέρος της «κακοποίησης» είναι online, αλλά τα ακούω συχνά και στο γήπεδο», δήλωσε.

«Οι άνθρωποι με αποκαλούν λεσβία επειδή έχω μακριά μαλλιά. Ενώ υπάρχουν και άλλα είδη ομοφοβικών προσβολών. Έχω μάθει να μάθει να μην δίνω σημασία, αλλά είναι ένα γεγονός που μπορεί να σε επηρεάσει. Συχνά αρχίζεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μια ιδέα για το πώς πρέπει να μοιάζει ένας ποδοσφαιριστής, πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, τι πρέπει να λέει. Εάν δρας λίγο διαφορετικά, γίνεσαι στόχος. Υπάρχει πίεση να συμμορφωθείς, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, στη ζωή θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν εκφράζονται».

Ο Μπεγερίν διέγραψε το Twitter από το τηλέφωνό του για κάποιο χρονικό διάστημα. Τόσο μεγάλο ήταν το μέγεθος των online προσβολών που δεχόταν κάθε φορά που δεν είχε παίξει καλά σε κάποιο παιχνίδι.

«Μπορεί αν είναι κατάρα και ευλογία. Όταν πρωτοήρθα στην Άρσεναλ κανείς δε με ήξερε, οι προσδοκίες ήταν πολύ χαμηλές κι όταν έπαιζα καλά, οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν. Τώρα, αρκεί ένα κακό παιχνίδι για να μου ασκηθεί σκληρή κριτική. Αλλά τότε, όταν έπαιξα άσχημα, ο κόσμος τρελάθηκε, το χειρότερο ήταν πριν από ενάμιση χρόνο. Πολλοί άνθρωποι λένε ωραία πράγματα, αλλά είναι φυσικό να επικεντρωθούμε στο κακό. Για λίγο, διέγραψα τις εφαρμογές και αργότερα αποφάσισα να επιστρέψω. Το Twitter είναι μια σπουδαία πηγή πληροφόρησης και κάθε μέρα μαθαίνω να αντιμετωπίζω την «κακοποίηση» με έναν καλύτερο τρόπο».

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι αυτή η κακοποίηση δείχνει γιατί θα ήταν τόσο δύσκολο για οποιονδήποτε παίκτη να πει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Είναι αδύνατο κανείς να πει ανοιχτά ότι είναι γκέι στο ποδόσφαιρο», τόνισε. «Κάποιοι οπαδοί δεν είναι έτοιμοι. Όταν συνέβη στο ράγκμπι με τον παίκτη της Γουέλς [Γκάρεθ Τόμας], οι άνθρωποι σεβάστηκαν την κατάσταση. Στο ποδόσφαιρο, ο πολιτισμός είναι διαφορετικός. Μπορεί να είναι πολύ προσωπικός, πολύ άσχημος, ειδικά για παίκτες από την αντίπαλη ομάδα»!

Ο Γκάρεθ Τόμας αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα το 2009 και μόλις λίγοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το παράδειγμά του. Ο Τόμας Χιτσλσπέργκερ είναι ο μοναδικός ανοιχτά ομοφυλόφιλος παίκτης που αγωνίστηκε στην Premier League με τις Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ και Έβερτον. Η ανακοίνωση όμως των σεξουαλικών προτιμήσεων ήρθε μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής του καριέρας. Ο ποδοσφαιριστής της Cleethorpes Town FC, Λίαμ Ντέιβς, είναι ο μόνος ενεργός άσος στην Αγγλία που έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος σε συνέντευξή του στην UEFA…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ