Τι συμβαίνει με την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα της Premier League;

Τι συμβαίνει με την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα της Premier League;

Έρευνα του BBC Sports έδειξε, ότι δεν είναι λίγες οι ομάδες της Premier League που δημοσιοποιούν ψευδή στοιχεία για την προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα!

Το ποσοστό παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα της Premier League έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες στο Νησί. Οι ομάδες δείχνουν να αμφισβητούν αυτό που… φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Πόσοι οπαδοί πηγαίνουν να παρακολουθήσουν live την αγαπημένη τους ομάδα; Οι σύλλογοι διαφημίζουν ψευδώς μια δήθεν ευχάριστη ατμόσφαιρα με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους θεατές; Σύμφωνα με μια μελέτη του BBC Sport, οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και τα τοπικά συμβούλια εκτιμούν ότι υπάρχει σημαντική διαφορά στη σύγκριση των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί από τους συλλόγους και στους φιλάθλους που όντως πηγαίνουν στα γήπεδα!

Οι περισσότερες ομάδες της Premier League επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν τον αριθμό των «εισιτηρίων που πωλούνται» για ένα παιχνίδι και όχι τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στην πραγματικότητα στην κερκίδα. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνουν τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που δεν παρευρίσκονται σε κάθε ματς καθώς και δωρεάν εισιτήρια που έχουν δοθεί αλλά ενδεχομένως δεν έχουν και χρησιμοποιηθεί. Σύμφωνα με το Sports Ground Safety Authority, οι σύλλογοι υποχρεούνται από το νόμο να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που δίνουν το παρών σε κάθε παιχνίδι για λόγους ασφαλείας και για να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τις αναμενόμενες συμμετοχές. (χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιήσουν τους εν λόγω αριθμούς).

Το BBC Sport βρήκε τα εξής :

Γούεστ Χαμ: Το συμβούλιο του Νιούχαμ λέει ότι η μέση προσέλευση στο γήπεδο της Γουέστ Χαμ ήταν 42.779 με βάση τα 12 παιχνίδια που παρευρέθηκε – δηλαδή 12.530 οπαδοί λιγότεροι, από το μέσο όρο που δημοσιοποίησε η ομάδα (55.309).

Μάντσεστερ Σίτι: Οι μέσος όρος που βρήκε η αστυνομία του Μάντσεστερ ήταν 7.482 οπαδοί λιγότεροι από τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος και πάλι με βάση 12 παιχνίδια.

Σαουθάμπτον: Τα στοιχεία της Αστυνομίας του Χαμπσάιρ ήταν κατά μέσο όρο 4.246 οπαδοί λιγότεροι από τα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε η ομάδα.

Τότεναμ: Το Συμβούλιο Μπρεντ λέει ότι ο κόσμος στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ήταν κατά μέσο όρο 3.740 λιγότεροι από τους αριθμούς που συγκέντρωσε ο σύλλογος.

Τσέλσι: Το Χάμερσμιθ και το Φούλαμ δηλώνουν ότι ο μέσος όρος ήταν 3.505 οπαδοί λιγότεροι από τους αριθμούς των ομάδων, με βάση έξι παιχνίδια.

Γουότφορντ: Η Αστυνομία του Χερτφορντσάιρ λέει ότι ο μέσος όρος της ομάδας ήταν 2.602 οπαδοί λιγότεροι από τα στοιχεία του συλλόγου, με βάση τέσσερα παιχνίδια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το Συμβούλιο του Τράφορντ και η Αστυνομία του Μάντσεστερ ανέφεραν ότι οι δημοσιευμένοι αριθμοί συμμετοχής των οπαδών που δημοσίευσε η ομάδα συμπίπτουν με τους αριθμούς που κατέγραψαν οι ίδιοι με βάση τέσσερα παιχνίδια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υποστηρικτών Ποδοσφαίρου (FSF), υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οι οπαδοί δεν επιλέγουν να πάνε στο γήπεδο. Απάθεια λόγω κακών αποτελεσμάτων.Επιλογή παιχνιδιών με βάση την σπουδαιότητα, υποχρεώσεις. Τηλεοπτική μετάδοση. Είναι εύκολο βέβαια να καταλάβει κανείς γιατί ένας σύλλογος επιλέγει να  παρουσιάσει διαφορετικούς αριθμούς από τους πραγματικούς,  ωστόσο οι κενές θέσεις στα γήπεδα μαρτυρούν την αλήθεια.  Ίσως το αγγλικό ποδόσφαιρο να πρέπει να βρει έναν τρόπο να επανασυνδέσει τους οπαδούς με τα γήπεδα, διαφορετικά οι γυμνές κερκίδες θα γίνουν ο θλιβερός κανόνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ