ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Μάρκο Σίλβα στο ραντάρ της Τσέλσι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Μάρκο Σίλβα στο ραντάρ της Τσέλσι

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο πλανητάριο της Μπαρτσελόνα. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πρωταθλητής στη Γαλλία με τη Μονακό. Και ο Μάρκο Σίλβα; Μάλλον και εκείνος στη διαδρομή προς τη σωστή κατεύθυνση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να κρατήσει την παράδοση που έχει και ο Ολυμπιακός με τους πρώην του. Την παράδοση της… εκτόξευσης σε επίπεδα πέρα από […]

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο πλανητάριο της Μπαρτσελόνα. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πρωταθλητής στη Γαλλία με τη Μονακό. Και ο Μάρκο Σίλβα; Μάλλον και εκείνος στη διαδρομή προς τη σωστή κατεύθυνση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να κρατήσει την παράδοση που έχει και ο Ολυμπιακός με τους πρώην του. Την παράδοση της… εκτόξευσης σε επίπεδα πέρα από τη φαντασία (μας).

Τι λέει το ρεπορτάζ του «to10.gr» για τον συμπαθή Πορτογάλο ο οποίος από τις αρχές του 2017 δηλώνει πολίτης Πρέμιερ Λιγκ; Πως ο πελώριος μηχανισμός της Τσέλσι, τον περνά από τα ραντάρ της. Είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας στα πρώτα στάδια αναζήτησης του «επόμενου». Ψάχνει εκείνον που -εάν και εφόσον- θα πάρει το καλοκαίρι τη θέση του Αντόνιο Κόντε. Με τον Ιταλό να μην κρύβει τη νοσταλγία του για την Ιταλία και την επιστροφή στη χώρα του να θεωρείται ήδη το επικρατέστερο σενάριο.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, η Τσέλσι έχει σταθεί ήδη πάνω από την περίπτωση του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος πραγματικά εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα του με την Γουότφορντ! Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αρμόδιο επιτελείο για την επιλογή του… επόμενου τεχνικού των Λονδρέζων, έχει ήδη κάνει (σοβαρές) επαφές και καίριες ερωτήσεις για το 2ετές συμβόλαιο (σ.σ. λήγει το καλοκαίρι του 2019) του Μάρκο με τις «Σφήκες». Το «σπάσιμο», πάντως, δεν θα είναι πρόβλημα…

Και για να το κάνουμε ακόμη πιο… κατανοητό: Δεν είναι απλά μια φήμη, το θέμα που φέρνει στο προσκήνιο το 10.gr. Έχει… περιεχόμενο. Και κυρίως έχει όλα εκείνα τα «σωστά» κομμάτια που μπορούν όντως -μελλοντικά- να συνθέσουν το παζλ. Ποιος είναι ο μάνατζερ του Μάρκο Σίλβα; Ο Κάρλος Γκονσάλβες. Ποιον άλλον προπονητή έχει στο πελατολόγιο του, ο σημαντικός αυτός ατζέντης; Τον Αντρές Βίλας Μπόας. Τον Special 2 για τον οποίο η Τσέλσι δαπάνησε το καλοκαίρι του 2011, το ποσό των 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Πόρτο.

Που είναι τώρα ο Βίλας Μπόας; Στη Κίνα για λογαριασμό της «Σαγκάη SIPG». Στο τιμόνι του κλαμπ που έδωσε 60 εκατ ευρώ στην Τσέλσι για να αγοράσει τον Όσκαρ. Ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στη Σαγκάη ένα μήνα μετά τον Πορτογάλο προπονητή. Τον Βίλας Μπόας που αμείβεται με 12 εκατ ευρώ ετησίως! Υπάρχουν λοιπόν σχέσεις, και μάλιστα πολύ καλές. Υπάρχει όμως πρωτίστως η δουλειά του Μάρκο Σίλβα στην Αγγλία.

Το πρώτο δείγμα με τη Χαλ όπου παραλίγο να πετύχει το ακατόρθωτο της σωτηρίας του. Και το ακόμη καλύτερο που εξελίσσεται υπό άλλη ποδοσφαιρική «σημαία». Αυτή τη στιγμή η Γουότφορντ είναι ψηλά στη βαθμολογία μαζί με την Τσέλσι. Το δικό του ρόστερ κοστολογείται στα 150 εκατ ευρώ, το δικό τους στα 600 εκατ ευρώ! Το Σάββατο πήγε να κάνει την ζημιά στην Τσέλσι αλλά τελικά υπέκυψε με δύο γκολ στο τέλος, την προηγούμενη αγωνιστική ο Πορτογάλος νίκησε την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και μάλιστα με «ανατροπή» (2-1). Ήταν η πρώτη νίκη εντός καθώς το πρόγραμμα πρόλαβε ήδη να φέρει στην έδρα του, Λίβερπουλ (3-3) και Σίτι (0-6). Το μεγάλο ατού στην αρχή αυτής της διαδρομής είναι τα ματς «εκτός» και η πολύτιμη λεία των 10 βαθμών.

Να θυμίσουμε και κάτι τελευταίο. Ο Μάρκο Σίλβα είναι γεννημένος το 1977. Μόλις 40 χρονών, και έχει ήδη προλάβει να περάσει (και να επιτύχει) από τους πάγκους της Εστορίλ (την έβγαλε στην Ευρώπη), της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (κατέκτησε το κύπελλο), τον Ολυμπιακό (πρωταθλητής) πριν μεταφέρει τις αποσκευές του στην Αγγλία. Μοιάζει να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες, σε όλες τις ανάγκες. Μοιάζει να έχει τις «απαντήσεις» και σταδιακά να αποκτά ολοένα και περισσότερες παραστάσεις. Αυτό και αν έχει τη σημασία του, στην απόφαση της Τσέλσι να τον βάλει στο «κάδρο»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ