Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 3-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 3-2

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά σε ήττα που πιθανότατα θα σήμανε αυτόματα τον επίλογο του Ζοζέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου, αφού έμεινε πίσω με 0-2 από το 10ο λεπτό στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ στο Ολντ Τράφορντ, όμως κατόρθωσε να κάνει τεράστια ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο με γκολ των Μάτα, Μαρσιάλ και Σάντσες (3-2)! 

Το ρολόι μετρούσε ούτως ή άλλως αντίστροφα για τον Ζοζέ Μουρίνιο. Και άρχισε να το κάνει ακόμα πιο γρήγορα όταν η Νιούκαστλ προηγήθηκε με 2-0 στο Ολντ Τράφορντ μόλις στο 10ο λεπτό! Κι όμως, οι παίκτες του Πορτογάλου δεν τον άφησαν αβοήθητο. Έστω και την ύστατη στιγμή, όσοι αγωνίστηκαν, διέψευσαν έμπρακτα τα περί επιθυμίας απομάκρυνσής του από τον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων.

Με μια εκπληκτική αντεπίθεση στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, η Γιουνάιτεντ κατόρθωσε να φτάσει σε τεράστια ανατροπή, μην αφήνοντας ουσιαστικά τον Μουρίνιο να βιώσει τον επίλογο της θητείας του στην αγγλική ομάδα.

Πρώτος ήρθε ο Μάτα με μια πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ στο 70′, δεύτερος ο Μαρσιάλ με ένα ωραίο τελείωμα στο 76′ και τρίτος ο Αλέξις Σάντσες, ο παίκτης που βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλον στο επίκεντρο της προσοχής το τελευταίο διάστημα, για τους… λάθος λόγους. Ο Χιλιανός έγραψε το τελικό 3-2 με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, λυτρώνοντας την ομάδα του και ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι «τρέλες» που χρειάστηκε να κάνει ο 55χρονος για να κάνει αυτό το εκπληκτικό… comeback. Έστειλε τον Πογκμπά να αγωνιστεί μέχρι και στόπερ για ένα διάστημα, ενώ απέσυρε τον Μπαγί μόλις στο 18ο λεπτό του αγώνα, βλέποντάς τον να μην ανταποκρίνεται στις βλέψεις του.

Η ουσία είναι ότι αυτό που ήθελε, το πέτυχε. Κέρδισε παράταση χρόνου και μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξει την αξία του στον… καταραμένο αυτόν πάγκο, που τείνει να βυθίσει (και) τη δική του καριέρα στην αφάνεια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Σο, Μπαγί (18′ Μπαγί), Μάτιτς, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ (46′ Φελαϊνί), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (67′ Σάντσες), Λουκάκου.

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Φερνάντες, Λασέλς, Μανκίγιο, Γέντλιν, Σέλβεϊ, Ντιαμέ, Ρίτσι, Κέντεντι (68′ Γιάκομπ Μέρφι), Μούτο (78′ Ατσου), Αγιόθε Πέρεθ (88′ Χοσέλου).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ