Λίβερπουλ – Μάνστεστερ Σίτι 0-0

Λίβερπουλ – Μάνστεστερ Σίτι 0-0

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 0-0 στο Άνφιλντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Premier League, με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 86ο λεπτό του αγώνα!

Ο Μαχρέζ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Με το σκορ στο 0-0 και το χρονόμετρο στο 85′ είχε την ευκαιρία να γίνει ήρωας. Είχε απέναντί του το τέρμα και τον Άλισον όμως στόχευσε στα… αστέρια και κλώτσησε έτσι μια τεράστια ευκαιρία για ένα διπλό χρυσάφι μέσα στο Άνφιλντ (0-0). Το περυσινό (14/01/18) ντέρμπι των δύο ομάδων, με το χορταστικό 4-3, τις ανατροπές, την αγωνία και την ποιότητα ανήκει στο παρελθόν. Φέτος είχαμε ένα στείρο 0-0 και μια τεράστια ευκαιρία από τον Ριγιάντ Μαχρέζ που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Οι δύο ομάδες δεν ξεδίπλωσαν στο χορτάρι τις επιθετικές τους αρετές. Δεν ρίσκαραν. Έπαιξαν πιο ορθολογικά. Αν δεν νικήσω, τουλάχιστον δεν θα έχω χάσει, σκέφτηκαν αμφότεροι Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα. Που έπαιξαν… πόκερ για σκληρούς παίκτες, αλληλοεξουδετερώθηκαν και έτσι η κορυφή της Premier League έχει πλέον τρεις κατοίκους (Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς πιο δυναμικά, απείλησαν και πρώτοι με ένα σουτ του Σαλάχ που δεν βρήκε στόχο. Στο 29′ έχασαν και τον Μίλνερ που αποχώρησε τραυματίας και από εκεί και πέρα έδειξαν… απενεργοποιημένοι από την τακτική προσέγγιση του Πεπ. Από πλευράς τους, οι Πολίτες πήραν τον έλεγχο του ματς (μετά το πρώτο 15λεπτο) απείλησαν με τον Στέρλινγκ που μοίρασε στον Σίλβα, αλλά ο Φαν Ντάικ ήταν παρών και τέλος. Ο φωτεινός πίνακα έδειξε: 0-0.

Στην επανάληψη και πάλι η Λίβερπουλ ξεκίνησε δυναμικά, χωρίς όμως να δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Νταβίντ Σίλβα μοίρασε υπέροχα στον Μαχρέζ, ο Αλγερινός «άδειασε» τον Χέντερσον, αλλά το διαγώνιο σουτ πέρασε μόλις άουτ. Ο Αγκουέρο έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και μοιραία αντικαταστάθηκε, η ομάδα του απείλησε στο 75′  με το σουτ του Μαχρέζ, αλλά ο Άλισον ήταν εκεί.

Στο 85ο λεπτό ο Σανέ κέρδισε το πέναλτι από τον Φαν Ντάικ, ο Ατκινσον έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση. Πήρε θέση 11 βήματα μακριά από την εστία, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, αστοχώντας στο πέμπτο του πέναλτι στην Premier League. Το 0-0 δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και έτσι πλέον η κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος έχει 3 μνηστήρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (29’ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (73’ Στάριτζ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Γουόκερ, Μεντί, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο, Σίλβα, Μάχρεζ, Στέρλινγκ (76’ Σανέ), Αγκουέρο (65’ Ζέσους)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ