Το «πυραυλοκίνητο» δίδυμο που οδηγεί την Άρσεναλ

Το «πυραυλοκίνητο» δίδυμο που οδηγεί την Άρσεναλ

Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ οδηγούν την Άρσεναλ ξανά προς τη δόξα.

Στις αρχές της σεζόν στην Αγγλία ελάχιστοι πίστευαν πως η Άρσεναλ θα μπορούσε να ξεχωρίσει. Με τον Αρσέν Βενγκέρ να αποχωρεί μετά από 22 ολόκληρα χρόνια και τον Ούναϊ Έμερι να εγκαθίσταται στο Λονδίνο ως αντικαταστάτης του, οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» ήταν έτοιμοι για ακόμα μια χρονιά στην οποία η ομάδα τους θα κινούταν στη μετριότητα.

Μάλιστα αυτές οι σκέψεις έμοιαζαν να επιβεβαιώνονται μετά τις ήττες από Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ. Το βαρύ «κανόνι» της ομάδας, Πιέρε Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, έμοιαζε αποκομμένος στην κορυφή, ενώ ο Αλεξάντρ Λακαζέτ ερχόμενος από τον πάγκο δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που υπήρχε από τον χειμώνα της προηγούμενης σεζόν, όταν και ο Γκαμπονέζος πήρε μεταγραφή στο «Emirates». Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε καταφέρει να βρει έναν τρόπο να συνυπάρξουν αρμονικά στην 11αδα, καθώς παρότι και οι δύο μαζί πέτυχαν 15 γκολ στο δεύτερο μισό της χρονιάς, οι δύο τους συνυπήρξαν μόλις 4 φορές στο αρχικό σχήμα.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να βρει τη λύση, να χωρέσει και τους δύο στην αρχική 11άδα. Αντί να χρησιμοποιεί τον 29χρονο πρώην επιθετικό της Ντόρμουντ στην κορυφή όπως χρησιμοποιούσε, πέρασε σε θέση φορ τον Λακαζέτ, με τον «Όμπα» να κινείται στο αριστερό άκρο.

Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καθοριστικότατη για την πορεία της Άρσεναλ, με την απόδοση όλης της ομάδας να αλλάζει. Στις επόμενες 6 αναμετρήσεις οι κανονιέρηδες κατάφεραν να πετύχουν το απόλυτο (6/6 νίκες), σκοράροντας συνολικά 17 τέρματα. Οι δύο ικανότατοι επιθετικοί έχουν πετύχει σε αυτό το διάστημα από 4 τέρματα, ενώ έχουν συνολικά και 3 ασίστ, συνεισφέροντας σε γκολ της ομάδας τους κάθε 102 λεπτά.

Έτσι οι δύο άσοι αποτελούν πλέον ένα από τα κορυφαία δίδυμα στη Αγγλία σχετικά με τη συνεισφορά σε τέρματα, δεύτερο πίσω μόνο από το δίδυμο Αζάρ-Ουίλιαν στην Τσέλσι (γκολ ή ασίστ ανά 81 λεπτά) και πολύ πιο μπροστά από αυτό της Λίβερπουλ ανάμεσα σε Σαλάχ και Φιρμίνο (γκολ ή ασίστ ανά 148 λεπτά).

Η μάχη των Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα τους, καθώς και η ανοιχτή κόντρα του Ζοζέ Μουρίνιο με τους… πάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κράτησαν την Άρσεναλ στο προσκήνιο, η οποία πλέον βρίσκεται στην 4η θέση στο -2 από την κορυφή.

Φέτος οι κανονιέρηδες δείχνουν να κάνουν ξανά βήματα μπροστά μετά από μια απογοητευτική διετία, κάτι το οποίο οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη φοβερή χημεία και το «bromance» που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ, με την έξοδο στο Champions League να μην φαντάζει πλέον σαν ουτοπικό σενάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ