Μπαράζ… ανανεώσεων της Γιουνάιτεντ ενόψει του καλοκαιριού

Μπαράζ… ανανεώσεων της Γιουνάιτεντ ενόψει του καλοκαιριού

Έντεκα παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» αποχωρούν το προσεχές καλοκαίρι και ήδη η διοίκηση της ομάδας ήδη σκέφτεται τις ανανεώσεις

Ήδη τη διαδικασία ανανεώσεων έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται οι διοικούντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έντεκα παίκτες του παρόντος ρόστερ θα μπορούσαν να αποχωρήσουν το καλοκαίρι από την ομάδα.

Σίγουρα ο συγκεκριμένος αριθμός προξενεί μεγάλη εντύπωση ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος του συλλόγου, ωστόσο μέσα από αυτή την… «ανωμαλία» φαίνεται όλη η λειτουργία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Οι διαφορές ανάμεσα σε διοίκηση και Ζοζέ Μουρίνιο (και όχι μόνο), έχουν οδηγήσει σε αυτή την ιδιαίτερα περίεργη κατάσταση, με παίκτες που αγωνίζονται στο αρχικό σχήμα να μην γνωρίζουν αν του χρόνου θα βρίσκονται στο ρόστερ ή θα αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια άλλη ομάδα.

Νταβίντ Ντε Χέα

Με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης της Γιουνάιτεντ την τελευταία πενταετία. Ο Ισπανός πορτιέρο έχει κερδίσει 3 φορές τον τίτλο το πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας της σεζόν (αριθμός ρεκόρ), ενώ άλλες 5 φορές ήταν μέλος της ομάδας της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αν και στο παρελθόν βρέθηκε πολύ κοντά από το να υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την απόκτηση του Τιμπό Κουρτουά στους «μερένχες» δεν υπάρχει πλέον «κίνδυνος» από τη συγκεκριμένη πλευρά.

Σίγουρα στο Μάντσεστερ δεν θα θέλουν να «παίξουν με τη φωτιά» και θα του προσφέρουν «κολοσσιαίο» συμβόλαιο το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη σημαντικότητά του στην ομάδα.

Πρόβλεψη: Θα μείνει

Αντόνιο Βαλένσια

Ο πιο πιστός «στρατιώτης» της ομάδας και άξιος αρχηγός της. Παίκτης της Γιουνάιτεντ από το 2009 έχει αναγκαστεί πλέον να αγωνίζεται σε ρόλο μπακ, προκειμένου να παραμείνει στον σύλλογο.

Το καλοκαίρι του 2019 θα συμπληρώσει 10 χρόνια με την κόκκινη φανέλα και ίσως το καλύτερο για την καριέρα του θα ήταν να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, καθώς δεν φαίνεται πως πλέον μπορεί να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα της Γιουνάιτεντ.

Πρόβλεψη: Θα φύγει

Ματέο Νταρμιάν

Ένας από τους παίκτες που βρισκόντουσαν με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πρώην παίκτη της Τορίνο, ο οποίος ποτέ δεν έπεισε με την απόδοση του στην Αγγλία.

Λογικά θα αποχωρήσει αρκετά φθηνά από το Μάντσεστερ τον χειμώνα και θα επιστρέψει στην πατρίδα του, πράγμα το οποίο επιθυμεί και ο ίδιος.

Πρόβλεψη: Θα πουληθεί τον χειμώνα

Άσλεϊ Γιάνγκ

Ακόμα ένας παίκτης που προσαρμόστηκε για να μείνει στη Γιουνάιτεντ. Όταν ο Άγγλος έφθανε στο Μάντσεστερ από την Άστον Βίλα το 2011 κανένας δεν πίστευε πως τα επόμενα χρόνια θα αγωνιζόταν σε ρόλο αριστερού μπακ.

Αν και μερικές διάσπαρτες καλές εμφανίσεις τον έχουν γλυτώσει από αρκετά έντονη κριτική, η λογική λέει πως του χρόνου θα αγωνίζεται με διαφορετική ομάδα (και σε διαφορετικό ρόλο).

Πρόβλεψη: Θα φύγει

Κρις Σμόλινγκ

Κάποτε τον αποκαλούσαν ως τον «διάδοχο του Ρίο Φέρντιναντ», ωστόσο ο Άγγλος αμυντικός δεν κατάφερε να δείξει πως αξίζει αυτόν τον τίτλο (τουλάχιστον σε συστηματική βάση).

Σίγουρα οι 297 συμμετοχές του με την ομάδα του Μάντσεστερ δείχνουν ότι δεν πρόκειται για έναν κακό παίκτη, ωστόσο οι ασταθείς επιδόσεις του δεν τον καθιστούν ικανό στο να παραμείνει ως βασικός σε ομάδα με μόνιμο στόχο το πρωτάθλημα.

Πρόβλεψη: Θα φύγει

Φιλ Τζόουνς

Ίσως ο παίκτης που έχει δεχθεί τη εντονότερη κριτική από τον αγγλικό Τύπο (και όχι μόνο).

Αν και ο 26χρονος όταν αγωνίζεται προσφέρει μια σταθερότητα στα μετόπισθεν, οι συνεχείς τραυματισμοί του τον έχουν κάνει… περίγελο στην Αγγλία, με τους οπαδούς να ζητούν την αποχώρηση του, σενάριο το οποίο πιθανότατα θα επικρατήσει.

Πρόβλεψη: Θα φύγει

Λουκ Σο

Τη φετινή σεζόν φαίνεται πως κάνει το πολυαναμενόμενό ξέσπασμά του, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο παίκτη του αρχικού σχήματος.

Αν και είναι παίκτης της Γιουνάιτεντ από το καλοκαίρι του 2014, όταν και για περίπου 30 εκατ. λίρες αποχώρησε από τη Σαουθάμπτον, σοβαρότατοι τραυματισμοί καθυστέρησαν την ανάπτυξή του ως ποδοσφαιριστής.

Μόλις στα 23 του δείχνει πως θα παραμείνει στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων» για αρκετά χρόνια, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του επιθυμούν ανανέωση συμβολαίου.

Πρόβλεψη: Θα μείνει

Αντρέας Περέιρα

Η μη χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού αποτελεί πραγματικά ένα ερωτηματικό στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρσι παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Βαλένθια, προκειμένου να βρει αγωνιστικό χρόνο στο κορυφαίο επίπεδο.

Αν και το πέρασμα του από τις «νυχτερίδες» ήταν επιτυχές (29 συμμετοχές, 1 γκολ, 6 ασίστ), φέτος μετράει μόλις 4 συμμετοχές και συνολικά 164 λεπτά εντός αγωνιστικών χώρων, με την πώληση του την προσεχή μεταγραφική περίοδο σε τιμή… ευκαιρίας να είναι πολύ πιθανή.

Πρόβλεψη: Θα πουληθεί τον χειμώνα

Άντερ Ερέρα

Ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια της Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει πραγματικά σε κάθε θέση στον χώρο του κέντρου, ενώ τα ηγετικά χαρακτηριστικά του είναι αναμφισβήτητα.

Αν και σπάνια θα εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, η σταθερότητά του αξίζει αναγνώριση. Η ανανέωση του αρκετά μετριότερου του, Μαρουάν Φελαϊνί, δείχνει πως η ομάδα του Μάντσεστερ λογικά θα κρατήσει τον 29χρονο Βάσκο στο «Ολντ Τράφορντ» για τα επόμενα χρόνια.

Πρόβλεψη: Θα μείνει

Αντονι Μαρσιάλ

Μαζί με τον Πολ Πογκμπά ο παίκτης που δέχθηκε την σκληρότερη κριτική από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Γάλλος αν και είχε πτωτική πορεία τους τελευταίους μήνες είναι ακόμα πολύ νέος, καθώς τον προσεχή Δεκέμβριο θα γίνει 23.

Αν και ο Πορτογάλος τεχνικός τον τοποθέτησε στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, η διοίκηση της ομάδας άσκησε «βέτο» ανακοινώνοντας πως θα τον ανανεώσει ακόμα και κόντρα στη θέληση του Μουρίνιο.

Πρόβλεψη: Θα μείνει

Χουάν Μάτα

Ο πλέον άτυχος παίκτης του ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός αν και έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση πολύ απλά δεν φαίνεται να «κολλάει» στο σύστημα του Μουρίνιο το οποίο χρειάζεται ταχύτητα.

Ένας παίκτης ανυπολόγιστης αξίας σε κάποια άλλη ομάδα, ο οποίος δεν χωράει στον τρόπο παιχνιδιού της τωρινής του ομάδας.

Πρόβλεψη: Θα φύγει

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ