Απίστευτο ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ ο Άλισον

Απίστευτο ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ ο Άλισον

Εξαιρετικές επιδόσεις από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα που ήδη ξεκίνησε την... απόσβεση

Μετά από 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ πραγματοποιεί εντυπωσιακότατο ξεκίνημα και φαίνεται να θέτει υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι αδυναμίες της τόσο στην αμυντική της γραμμή όσο και στη θέση του τερματοφύλακα έχουν καλυφθεί και μετά από αρκετά χρόνια οι «ρεντς» είναι ανταγωνιστικοί στο ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ

Αν και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ οργανώνει εξαιρετικά την άμυνα του, ο Άλισον Μπέκερ είναι αυτός που έχει καταφέρει να στρέψει όλα τα «φώτα» πάνω του.

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ στην πρώτη του σεζόν με τα χρώματα της Λίβερπουλ εντυπωσιάζει και αποδεικνύει πως τα 60+ εκατ. τα οποία δαπάνησε το καλοκαίρι η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ για να τον αποκτήσει από τη Ρόμα ήταν μια εξαιρετική κίνηση.

Μετά από 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα ο 26χρονος έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ, καταφέρνοντας μάλιστα να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 6 φορές. Επίδοση-ρεκόρ τα τελευταία 13 χρόνια για τερματοφύλακα στην παρθενική του σεζόν στην Αγγλία.

Επίδοση που θα ζήλευαν πολλοί, καθώς μετά από σύγκριση με άλλους σπουδαίους τερματοφύλακες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το «Νησί» μόνο ο Πετρ Τσεχ έχει καλύτερους αριθμούς.

Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ, 2012-13)

Ο αρχηγός πλέον των «πετεινών» αλλά και Παγκόσμιος πρωταθλητής δυσκολεύτηκε λίγο κατά την προσαρμογή του από τη Λυών στο Βόρειο Λονδίνο. Τα πρώτα παιχνίδια έμεινε στον πάγκο με τον εμπειρότερο Μπραντ Φρίντελ να προτιμάται.

Όταν τελικά συμπλήρωσε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα είχε δεχθεί 9 τέρματα, ενώ σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις δεν δέχθηκε κάποιο τέρμα.

Αριθμοί καθόλου κακοί, αλλά μακριά από αυτούς των άλλων παικτών της λίστας.

Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι, 2017-18)

Πραγματοποιώντας υπέροχες εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπενφίκα, ο νεαρός Βραζιλιάνος τράβηξε το ενδιαφέρον του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Κλαούντιο Μπράβο απογοήτευσε στην πρώτη του σεζόν με του «πολίτες» και ο Ισπανός προχώρησε στην απόκτηση του έναντι 40 εκατ. ευρώ.

Στην παρθενική του σεζόν με τα «γαλάζια» ο Έμτερσον ήταν καταπληκτικός, καθώς στα πρώτα του 9 παιχνίδια με την ομάδα του Γκουαρντιόλα μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μόλις 4 φορές, ενώ σε 6 περιπτώσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ, 2005-06)

Ο τελευταίος αξιόπιστος τερματοφύλακας που είχε η Λίβερπουλ πριν την έλευση του Μπέκερ το καλοκαίρι. Ο Ισπανός όταν ήρθε από τη Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2005 στους τότε πρωταθλητές Ευρώπης, προοριζόταν για αντικαταστάτης του Γέρζι Ντούντεκ.

Προερχόμενος από τρεις γεμάτες σεζόν με το «κίτρινο υποβρύχιο» ο Ρέινα είχε σπουδαίους αριθμούς στις πρώτες 9 αναμετρήσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα 8 γκολ παθητικό σε συνδυασμό με τις 6 ανέπαφες εστίες χαρακτηρίζουν τη σταθερότητα που προσέφερε τότε στους «ρεντς» ο Μαδριλένος πορτιέρο.

Μάλιστα στη συνέχεια της σεζόν κατάφερε να κρατήσει σε 8 διαδοχικά παιχνίδια απαραβίαστη την εστία του, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2011-12)

Αν και πλέον θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, ο Ισπανός δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ξεκίνημα του με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» απείχε πολύ από το ιδανικό, καθώς η Γιουνάιτεντ δέχτηκε 12 γκολ στα πρώτα 9 παιχνίδια στα οποία ο Ντε Χέα κξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, ενώ με μόλις 4 ανέπαφες εστίες ο 21χρονος τότε Ντε Χέα είχε «ακούσει» πολλά.

Μάλιστα η συντριβή της Γιουνάιτεντ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» με 6-1 από τη συμπολίτισσα, Σίτι, έφερε νέο «κύμα» κριτικής στον άπειρο τότε τερματοφύλακα.

Πετρ Τσεχ (Τσέλσι, 2004-05)

Ο μοναδικός που έχει καλύτερους αριθμούς από τον Άλισον. Όταν ο Τσεχ κατέφθασε στο Λονδίνο από τη Ρεν το 2004 έμελλε να γράψει Ιστορία με τους «μπλε».

Από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Αγγλία ο Τσέχος έδειξε πως θα έγραφε Ιστορία, καθώς δέχτηκε μόλις 2 τέρματα στα πρώτα του 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κρατώντας το «0» στα 7 από αυτά.

Ένα από τα δύο τέρματα που δέχθηκε ήρθε στη μοναδική ήττα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα της σεζόν από τη Μάντσεστερ Σίτι, προτού κατακτήσει δια περιπάτου το πρωτάθλημα με 95 βαθμούς και στο +12 από τη δεύτερη Άρσεναλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ