Ο Σαλάχ έχει κάνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ να… ξεχάσουν Τόρες και Σουάρες

Ο Σαλάχ έχει κάνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ να… ξεχάσουν Τόρες και Σουάρες

Ο Αιγύπτιος σε χρόνο ρεκόρ έφτασε τα 50 τέρματα με τους «ρεντς»

Σκοράρει από τη μέρα που πρωτοπάτησε το πόδι του στο Μέρσισαϊντ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τα δύο τέρματα του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για το παιχνίδι ομίλων του Champions League συμπλήρωσε μισό «αιώνα» τερμάτων με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε χρόνο ρεκόρ.

Την πρώτη του σεζόν με τη Λίβερπουλ ο 26χρονος επιθετικός εντυπωσίασε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, κατακτώντας το χρυσό παπούτσι στην Πρέμιερ Λιγκ, θέτοντας μάλιστα ρεκόρ συλλόγου με τα 43 γκολ που πέτυχε μέσα στη σεζόν.

Από αυτά τα 50 τέρματα, μόλις τα 2 προέρχονται από τη βούλα του πέναλτι, καθώς τα άλλα 48 προέρχονται από μη στατικές φάσεις.

Με το «φαρμακερό» αριστερό πόδι του έχει σκοράρει  38 τέρματα, 10 έχουν έρθει από το δεξί, ενώ 2 γκολ έχει πετύχει με το κεφάλι.

Ωστόσο το πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό του είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο έχει προλάβει να φτάσει τα 50 τέρματα. Μετά από 5.116 λεπτά ή αλλιώς 65 παιχνίδια, με τον Αιγύπτιο να σκοράρει ανά 102 λεπτά.

Συγκρίνοντας αυτό το ρυθμό σκοραρίσματος με αυτούς δύο άλλων σύγχρονων θρύλων της Λίβερπουλ, η διαφορά είναι πραγματικά χαοτική. Ο Φερνάντο Τόρες που λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς των «ρεντς» χρειάστηκε 6.701 λεπτά, ενώ ο διάδοχος του, Λουίς Σουάρες, 7.585 λεπτά. Οι διαφορές είναι πραγματικά χαοτικές, παρά το γεγονός πως και οι 3 τους είναι ή υπήρξαν παγκόσμιας κλάσης επιθετικοί.

Οι ομάδες κόντρα στις οποίες ο Σαλάχ πραγματικά δεν «πιάνεται» είναι η Γουότφορντ κόντρα στην οποία έχει 5 γκολ, με τις Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ να ακολουθούν με 4.

Ωστόσο και στις μεγάλες αναμετρήσεις ο εκρηκτικός επιθετικός κάνει αισθητή την παρουσία του, μετρώντας 3 γκολ απέναντι σε Σίτι και Τότεναμ, 2 κόντρα στην Άρσεναλ και 1 με την Τσέλσι.

https://www.youtube.com/watch?v=J8mNsmOJH1g

Στον περσινό ημιτελικό του Champions League απέναντι στην παλιά του ομάδα, Ρόμα, ο Σαλάχ «αφόπλισε» πετυχαίνοντας δύο και «σερβίροντας» άλλα δύο γκολ, χαρίζοντας σχεδόν μόνος του τη νίκη στην ομάδα του.

https://www.youtube.com/watch?v=EGfIzZCIeyQ

Φέτος το ξεκίνημα του μπορεί να μην ήταν τόσο εκρηκτικό όσο η περσινή εξωπραγματική σεζόν του, ωστόσο σιγά-σιγά το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ έχει ξεκινήσει να βρίσκει ξανά ρυθμό. Και σε περίπτωση που συνεχίσει να «πυροβολεί» με τον ίδιο ρυθμό, ο αιώνας τερμάτων δεν είναι πολύ μακριά.

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ