Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Το γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 6ο λεπτό, αποδείχτηκε αρκετό για την Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει την εκτός έδρας νίκη από την Τότεναμ (1-0) και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας!

Το πέπλο του πένθους έχει απλωθεί πάνω από το Νησί μετά τον αναπάντεχο χαμό του ιδιοκτήτη της Λέστερ. Στη σκιά αυτού του γεγονότος διεξήχθη το μεγάλο παιχνίδι της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο. Η Λίβερπουλ είχε αναρριχηθεί στην κορυφή το Σάββατο. Μόνο η Σίτι μπορούσε να την προσπεράσει. Και το έκανε. Οι Πολίτες επιβλήθηκαν 1-0 της Τότεναμ με γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ μόλις στο 6′ και επέστρεψαν και πάλι στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

Η εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στους «Σπερς» θεωρητικά είναι μία από τις δυσκολότερες στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η Σίτι πέρασε και από εκεί με νίκη και «βροντοφώναξε» ότι πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα για ακόμη ένα παιχνίδι έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Εκτός του πολύ καλού επιθετικού κομματιού όμως, η ομάδα του Μάντσεστερ αμύνθηκε εξαιρετικά και δεν επέτρεψε στους Λονδρέζους να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες.

Στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ η Μάντσεστερ Σίτι έκανε συνεχώς ευκαιρίες αλλά δεν έβρισκε το δεύτερο γκολ που θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Οι Στέρλινγκ και Αγουέρο βγήκαν αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Λίγο έλειψε μάλιστα να το πληρώσει η Σίτι, καθώς η Τότεναμ στο 81ο λεπτό βρήκε ανοιχτή την άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά ο Λαμέλα δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στην αναμέτρηση.

Μετά το 0-1, η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή, ενώ η Τότεναμ έμεινε στους 21 βαθμούς, πέντε πίσω από τις δύο πρώτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ντάιερ (67′ Γουίνκς), Ντεμπελέ (75′ Ντέλε Άλι), Σισοκό, Λαμέλα, Λούκας (81′ Έρικσεν), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα (89′ Κομπανί), Μαχρέζ (90′ Γκάμπριελ Ζέσους), Αγουέρο (71′ Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ