Σαββατοκύριακο των ντέρμπι

Σαββατοκύριακο των ντέρμπι

Σε αυτό το διήμερο που διανύουμε, δεσπόζουν 11 αναμετρήσεις που χαρακτηρίζουν τα πρωταθλήματα των χωρών σε πολλά σημεία του πλανήτη!

Διανύουμε το καλύτερο σαββατοκύριακο για όλους τους απανταχού απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, αφού μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής θα διεξαχθούν παιχνίδια όπως: το Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου που είναι εν εξελίξει το Μπόκα Ρίβερ (22:00), το ντέρμπι του Μάντσεστερ, το  Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και το δικό μας «αιώνιο» ντέρμπι.

Αναμφισβήτητα στην κορυφή δεσπόζει ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, αλλά δεν είναι το μοναδικό Κλάσικο, αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουρουγουάη και την Κολομβία θα διεξαχθούν επίσης παιχνίδια με ιστορικές… αντιπαλότητες όπως το Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους εναντίον Μιλάν, Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού, Ναϊονάλ εναντίον Πενιαρόλ, Κορίνθιας vs Σάο Πάολο.

Από αυτά τα 11 παιχνίδια παγκόσμιου ενδιαφέροντος, 4 θα παιχτούν το Σάββατο και 7 την Κυριακή κλείνοντας το διήμερο «φεστιβάλ» με το ντέρμπι της Μπογκοτά μεταξύ Μιγιονάριος και Σάντα Φε, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να στείλει την κόκκινη ομάδα στους τελικούς του Κολομβιανού πρωταθλήματος..

Μπουντεσλίγκα – Ντόρτμουντ vs Μπάγερν: Ο πρωτοπόρος του Γερμανικού πρωταθλήματος, Μπορούσια Ντόρτμουντ, καλείται μέσα στο Βεστφάλεν να ξεπεράσει το εμπόδιο της 3ης στον βαθμολογικό πίνακα Μπάγερν στο γνωστό «Klassiker».

Μπραζιλέιρο – Κορίνθιανς vs Σάο Πάολο και Μποταφόγκο vs ‘Φλα’
Τα δύο κλασικά ντέρμπι του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν το Σάββατο, το paulista στις 2:00 μ.μ. και το carioca στις 4:00 μ.μ. (τοπικές ώρες).  Φλαμένγκο και  Σάο Πάολο είναι οι μόνοι με πραγματικές ελπίδες τίτλου, ενώ  Κορίνθιανς και Μποταφόγκο είναι πάνω από 25 πόντους πίσω από τον την Παλμέιρας.

Κόπα Λιμπερταδόρες – Μπόκα Τζούνιορς vs Ρίβερ Πλέιτ – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Στο La Bombonera, θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του φετινού Copa Libertadores. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό «Κλάσικο» στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα 5 καλύτερα παγκοσμίως.

Ρωσική Πρέμιερ Λιγκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας vs Ζενίτ
Για την 14η στροφή του ρωσικού πρωταθλήματος, η Ζενίτ, ηγέτης της βαθμολογίας, επισκέπτεται έναν από τους ιστορικούς αντιπάλους της. Αυτή η αντιπαλότητα είναι γνωστή ως  «Derbi de las Dos Capitales». Αυτό το κλασικό υπάρχει από το 1938. Φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή

Πρέμιερ Λιγκ – Μάντσεστερ Σίτι – Γιουνάιτεντ
Για άλλη μια φορά η Αγγλία θα παρακολουθήσει μια μεγάλη μονομαχία και ακόμα μία «μάχη» Γκουαρδιόλα – Μουρίνιο. Το παιχνίδι της Κυριακής (11:30 μ.μ.) θα διεξαχθεί στο σπίτι της Σίτι της ομάδας που ηγείται αυτήν την στιγμή στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ελλάδα – Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός
Το «Ντέρμπι των αιώνιων εχθρών» είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο υπάρχουν ποδοσφαιρικές διαφορές μεταξύ των δύο συλλόγων, υπάρχουν επίσης κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα από τον αντίπαλό του, αφού προηγείται 4 βαθμούς.

Σέριε Α – Μιλάνο vs Γιουβέντους
Οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή, στο Στάδιο Σαν Σίρο, στις 12 Δεκεμβρίου. Η Γιούβε του Κριστιάνο είναι η πρωτοπόρος της βαθμολογίας  και δεν θέλει να κινδυνέψει ούτε αυτό το τρίποντο κόντρα στη Μίλαν που μπορεί να μην τους απειλεί άμεσα, τίθεται όμως θέμα γοήτρου.

Ουρουγουάη – Νασιονάλ vs Πενερόλ
Αυτή την Κυριακή ο πρωταθλητής ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης θα βγει κατά πάσα πιθανότητα αυτήν την Κυριακή. Εάν η Πενιαρόλ επικρατήσει της Νασιονάλ θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Εάν η Νασιονάλ επικρατήσει θα υπάρξουν ακόμα δύο αγώνες.

Λιγκ 1 – Μονακό vs Παρί Σεν Ζερμέν
Η Μονακό θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτριας Γαλλίας και πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Τιερί Ανρί βρίσκεται προτελευταία με 7 βαθμούς και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Μια νίκη στο Κλάσικο του γαλλικού ποδοσφαίρου θα μπορούσε να αναβιώσει την ομάδα του Φαλκάο, η οποία έχει κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Το παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή.

Λίγκα Αγκίλα– Μιγιονάριος vs Σάντα Φε
Η Σάντα Φε θα πρέπει να επιβληθεί εναντίον του μεγάλου της αντιπάλου της και να ελπίζει ότι η Nacional ή η Rionegro δεν θα κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια. Οι Μιγιονάριος έχουν ήδη υποβιβαστεί και αυτή θα είναι το  αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του προπονητή Miguel Ángel Russo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ