Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Με σκόρερ τους Ντ. Σίλβα, Αγκουέρο και Γκιουντογάν, η Σίτι επιβλήθηκε της Γιουνάιτεντ (3-1) και έδειξε ότι συνεχίζει να είναι όχι μόνο το αφεντικό του Μάντσεστερ, αλλά και της φετινής Premier League συνολικά.

Είναι τέτοιο το timing. Η Σίτι πήρε το ντέρμπι του Μάντσεστερ με 3-1 απέναντι στη Γιουνάιτεντ, όμως η νίκη της αντανακλά σε ολόκληρη την Premier League. Πάνω που λέγαμε ότι η Λίβερπουλ και η Τσέλσι είναι έτοιμες να αμφισβητήσουν την κυριαρχία που επιχειρούν να χτίσουν οι Πολίτες, η διαφορά αρχίζει να φαίνεται ξανά.

Οι Μπλε του Λονδίνου δεν άντεξαν σήμερα κόντρα στην Έβερτον του Μάρκο Σίλβα (0-0) και λίγες ώρες αργότερα είδαν τη Σίτι να επιβάλλεται με άνεση της Γιουνάιτεντ και να παραμένει στην κορυφή. Στο +4 από την Τσέλσι, στο +2 από τη Λίβερπουλ και στο +12 (!) από τους Κόκκινους Διαβόλους, οι οποίοι σταδιακά βλέπουν μέχρι και την υπόθεση τετράδα να μοιάζει με… περίπλοκη υπόθεση.

Όσο για τον Ζοζέ Μουρίνιο, από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις; Ο κλοιός στενεύει ξανά και μακάρι, για τον ίδιο τον Πορτογάλο, αυτό να είχε να κάνει μόνο με τα σύνορα του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ παραπαίει συνολικά στην Premier League.

Το σκορ άνοιξε ο Νταβίδ Σίλβα, τελειώνοντας τη φάση με περίσσια ψυχραιμία στο 12′, έπειτα από φοβερή συνεργασία των Πολιτών. Δεύτερος ήρθε ο Αγκουέρο, αλλά είπε να το κάνει πιο… θεαματικά. Πήρε μερικά μέτρα, συνεργάστηκε με τον Μαχρέζ και εκτέλεσε υποδειγματικά από πλάγια θέση για το στο 48′. Στο 58′ ο Έντερσον έπεσε πάνω στα πόδια του Ρομελού Λουκάκου και ο Αντονί Μαρσιάλ ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα για να μειώσει σε 2-1.

Για λίγο, η Γιουνάιτεντ το πίστεψε και το πάλεψε. Μέχρι να έρθει στο 86′ ο Γκιουντογάν και να εκθέσει την άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων, παραλαμβάνοντας την μπάλα ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής και έχοντας εύκολη δουλειά για το τελικό 3-1.

Μια Σίτι έτοιμη όχι για τίτλο, αλλά έτοιμη για δυναστεία. Μια Γιουνάιτεντ όχι ανέτοιμη για τίτλο, αλλά ανέτοιμη μέχρι και για το ελάχιστο ζητούμενο: την τετράδα και το εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα (90′ + 2′ Φόντεν), Μαχρέζ (62′ Σανέ), Αγουέρο (75′ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Ερέρα (73′ Μάτα), Φελαϊνί, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (57′ Λουκάκου), Ράσφορντ (73′ Αλέξις), Μαρσιάλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ