Όταν ο Γκουαρδιόλα «κατσαδιάζει» τους παίκτες του σε κοινή θέα (vids)

Όταν ο Γκουαρδιόλα «κατσαδιάζει» τους παίκτες του σε κοινή θέα (vids)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε ένα ωραιότατο κήρυγμα στον Ραχίμ Στέρλινγκ μετά τη λήξη του ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ο λόγος; Έκανε «ζογκλερικά», αντί να πασάρει. Θυμηθείτε την προηγούμενη περίπτωση στην οποία ο Καταλανός «κατσάδιασε» ποδοσφαιριστή του και μάλιστα στο κέντρο του γηπέδου της Ντόρτμουντ!

Πεπ Γκουαρδιόλα είναι, ό,τι θέλει κάνει. Και ευτυχώς, ό,τι κάνει, το κάνει μεν παρορμητικά, αλλά και ανθρώπινα. Πλησιάζει τους ποδοσφαιριστές του και προσπαθεί να τους εμψυχώσει. Αν τους κριτικάρει, θα τους κριτικάρει εποικοδομητικά.

Η κοινή θέα δεν είναι παράγοντας που πτοεί τον Καταλανό. Αν θεωρήσει πως αυτή είναι η στιγμή, θα το κάνει χωρίς να το κουράσει στο μυαλό του. Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ το «θύμα» του αυθορμητισμού του ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο λόγος που τα «άκουσε» ο Άγγλος εξτρέμ; Τα τσαλιμάκια του λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, αντί να κρατήσει συμβάλει στην κατοχή της μπάλας και στη διαφύλαξη του 3-1.

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου τον προσέγγισε για να του μιλήσει για το λάθος της επιλογής του να ντριμπλάρει, αντί να συνεχίσει στο ρυθμό του passing game. Στο τέλος αγκαλιάστηκαν, ο 24χρονος έδειξε λίγο ενοχλημένος, ωστόσο τέλος καλό, όλα καλά. Και κυρίως, όπως είπαμε, εποικοδομητικά.

Αυτό όμως δεν ήταν το πρώτο τέτοιο περιστατικό. 5 Μαΐου 2016 και η Μπάγερν Μονάχου έχει μόλις έρθει ισόπαλη (0-0) με την Ντόρτμουντ στο Signal Iduna Park. Αποδέκτης του κηρύγματος, ο Τζόσουα Κίμιχ. Ένας από τους πολλούς παίκτες των Βαυαρών, που μετά την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα, έχασαν το… φως τους και έκτοτε προόδευσαν ελάχιστα αναλογικά με τα προσόντα τους. Λήγει το ματς, λοιπόν, και ο Πεπ τον πλησιάζει.

Γκουαρδιόλα: Άκουσες τις οδηγίες του Μπενατιά;

Κίμιχ: Όχι Πεπ, δεν τις άκουσα.

Γκ.: Να πάρει! Έπρεπε να πας στο κέντρο!

Κιμ: Συγγνώμη, δεν άκουσα.

Γκ.: Έπρεπε να πας μπροστά από την τετράδα της άμυνας και να κρατήσεις τη θέση του, αλλά εσύ έφυγες από την περιοχή και χάσαμε τον έλεγχο. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν σου δίνουν οδηγίες.

Κιμ: Συγγνώμη, δεν άκουσα.

Γκ.: Έπαιξες φανταστικά, Τζόσουα. Είσαι καλός, πολύ καλός. Στο είπα ότι μπορούσες να το κάνεις, στο είπα!

Κιμ: Ευχαριστώ Πεπ. Ήταν δύσκολο, αλλά πήγε καλά.

Γκ.: Όχι, δεν πήγε καλά. Πήγε σπουδαία! Είμαι πολύ περήφανος για εσένα.

Τέλος, ο 19χρονος Μπραχίμ Ντίας της Μάντσεστερ Σίτι, σε καλοκαιρινό τουρνουά στο οποίο οι Πολίτες είχαν μόλις αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας νεαρός που ο Γκουαρδιόλα εκτιμά ιδιαίτερα, αλλά πλέον, λόγω της έλλειψης χρόνου συμμετοχής, δυσκολεύεται να τον κρατήσει στο Μάντσεστερ. Μάλλον το πιο… άσημο περιστατικό από τα τρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ