Λίβερπουλ : Σαν σήμερα ξεκίνησε το παραμύθι του Τζέραρντ (vid)

Λίβερπουλ : Σαν σήμερα ξεκίνησε το παραμύθι του Τζέραρντ (vid)

Η σχέση του Στίβεν Τζέραρντ με την Λίβερπουλ δεν ήταν μία ακόμη, όπως έχουμε συνηθίσει, ανάμεσα σε παίκτη και ομάδα. Ούτε καν καρμική. Η σχέση αυτή ήταν κάτι παραπάνω. Κάτι σαν παραμύθι!

Λένε πως όταν συμβαίνει κάποιο μεγάλο γεγονός, μετά από χρόνια θυμάσαι ακριβώς τι έκανες την ώρα που αυτό εξελισσόταν. Ωστόσο, δύσκολα κάποιος μπορεί να θυμάται που ήταν και τι έκανε όταν στις 29 Νοεμβρίου του 1998 στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν έμπαινε ένα αμούστακο παιδάκι που άκουγε στο όνομα, Στίβεν Τζέραρντ.

Σίγουρα αυτός που το θυμάται και ανατριχιάζει είναι ο ίδιος ο Άγγλος παλαίμαχος (πλέον) χαφ. Κάτι που είχε παραδεχτεί και σε παλιότερη συνέντευξή του. «Ακόμα και αν δεν έκανα άλλη εμφάνιση, πέρα από το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν, μόνο και μόνο που αγωνίστηκα σ’ ένα ματς με τη Λίβερπουλ ήταν κάτι που θα το έλεγα στα παιδιά μου».

Από την αρχή ως το τέλος της καριέρας του ο Στίβεν Τζέραρντ δεν ξεχώριζε μόνο για το δυνατό σουτ που διέθετε. Ή την μακρινή άψογη μπαλιά του. Ξεχώριζε και την σεμνότητα που τον διακατείχε. Ακόμη και στο απόγειο της καριέρας του όταν βρισκόταν στη λίστα με τους καλύτερους χαφ όχι μόνο της Premier League, αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

Και αυτό που σας λέμε δεν είναι «παραμύθι». Όμως, παραμυθένια είναι η πορεία που είχε ο «Steve G» με τον σύλλογο του Μερσεϊσάντ, τον οποίο και υπηρέτησε πιστά από το 1998 μέχρι και τον Μάιο του 2015 (ως παίκτης της πρώτης ομάδας), όπου μαζί του γεύτηκε μεγάλες χαρές (η μεγαλύτερη όλων η κατάκτηση του Champions League το 2005 απέναντι στην Μίλαν), αλλά και αξέχαστες πίκρες (το μεγαλύτερο παράπονο που είχε ήταν ότι δεν κατέκτησε ποτέ ένα πρωτάθλημα).

Ειδικά στο παιχνίδι με την Τσέλσι και το περίφημο γλίστρημα που τον έκανε να χάσει τον ύπνο του για πολλά βράδια. «Το ματς είχε τελειώσει, όμως, τα δάκρυα συνεχώς ερχόντουσαν στα μάτια μου όσο ήμουν μέσα στο αυτοκίνητό μου. Οδηγούσα κανονικά, αλλά, ούτε που θυμάμαι αν ο δρόμος ήταν γεμάτος ή άδειος», θα μας εκμυστηρευόταν μερικά χρόνια αργότερα μέσω της αυτοβιογραφίας του.

https://www.youtube.com/watch?v=DQcGV0ccMy4

O θρύλος του «πιστού στρατιώτη»

Για τους περισσότερους φίλους της Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ υπήρξε κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής. Ένας αρχηγός. Ένας ηγέτης. Υπήρξε ένας θρύλος. Ο ίδιος όμως αυτοπροσδιορίζεται ως ένας «πιστός στρατιώτης της Λίβερπουλ».

Μερικές φορές το «σενάριο» της ζωής ξεπερνάει κατά πολύ ακόμη και εκείνα του Hollywood. Η περίπτωση του Τζέραρντ και της Λίβερπουλ δεν είναι απλά μία ακόμη ταινία που θα «έσπαγε» τα ταμεία. Είναι από εκείνα τα παραμύθια που λένε όλοι οι μεγάλοι στα μικρά παιδιά για να κάτσουν εκείνα φρόνιμα. Είναι ένα αληθινό παραμύθι που ξεκίνησε πριν 19 χρόνια στο «Άνφιλντ» μπροστά σε τόσα ζευγάρια μάτια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ