Ο Κλοπ «πίσω» από τρεις απολύσεις του Μουρίνιο

Ο Κλοπ «πίσω» από τρεις απολύσεις του Μουρίνιο

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει χάσει τρεις φορές την δουλειά του μετά από ήττες με αντίπαλο τον Γιούγκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ νίκησε πριν από λίγες μέρες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ και αυτή η ήττα (σε συνδυασμό βέβαια με την εμφάνιση της Γιουνάιτεντ) ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την διοίκηση της Μάντσεστερ.

Ο Μουρίνιο απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία του αγγλικού συλλόγου κι ένα είναι σίγουρο. Ότι ο Πορτογάλος θ’ ακούει το όνομα του Κλοπ και θα φοβάται την απόλυση. Για ποιο λόγο; Μα είναι η Τρίτη φορά που ο special one χάνει την δουλειά του λίγο μετά από ήττα από ομάδα του Γερμανού προπονητή.

Η πρώτη φορά ήταν το 2013 όταν ο Μουρίνιο ήταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Κλοπ σε αυτόν της Ντόρτμουντ. Η γερμανική ομάδα είχε θριαμβεύσει με 4-1 επί της «βασίλισσας» στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Στο τέλος της σεζόν ο Μουρίνιο αποχώρησε από το Μπερναμπέου.

Η δεύτερη φορά ήταν στο Νησί, καθώς η μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι με 3-1, τον Οκτώβριο του 2015. Η ομάδα του Λονδίνου ήταν «κολλημένη» κάτω από την μέση του βαθμολογικού πίνακα και λίγες εβδομάδες αργότερα η διοίκηση της Τσέλσι αποφάσισε την απομάκρυνση του Μουρίνιο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Κι όσο για την Τρίτη φορά; Τα είπαμε στον πρόλογο. Οι κόκκινοι νίκησαν εύκολα με 3-1 την Γιουνάιτεντ την περασμένη Κυριακή και σήμερα η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου αποφάσισε την απομάκρυνση του Πορτογάλου προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ