Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-1

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-1

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έκανε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του, πέτυχε δύο γκολ σε 93" και παρέα με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ ως άλλοι... Beatles, οδήγησαν τη Λίβερπουλ σε θρίαμβο απέναντι στην Άρσεναλ, διαλύοντάς τη με 5-1 στο Άνφιλντ.

Δεν χρειάστηκε να δώσει παράσταση όπως οι Beatles. Ήταν περιττό. Χρειάστηκε απλώς να είναι κυνική, όπως λέμε συχνά στο ποδόσφαιρο για να χαρακτηρίσουμε τις ομάδες που βρίσκουν δίχτυα ανά δύο τελικές. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, έτσι κι αλλιώς, δεν προσπαθεί να γίνει «μηχανή των γκολ» όπως η Μάντσεστερ Σίτι και κάθε ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αφοσιώνεται αλλού. Στο «ροκ» ποδόσφαιρο, το ίδιο είδος που βήμα – βήμα έφερε και τους Beatles στο πάνθεον της ιστορίας της μουσικής. Οι Κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ ποντάρουν στο ανεβοκατέβασμα του ρυθμού, όπως και όποτε τους βολεύει. Όταν, για παράδειγμα, έμειναν πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό της αποψινής αναμέτρησης απέναντι στην Άρσεναλ, έκριναν πως έπρεπε να βάλουν το πόδι στο «γκάζι». Και το έκαναν όλοι, αλλά ο Ρομπέρτο Φιρμίνο λίγο πιο ανεξέλεγκτα, με την καλή έννοια.

Στο 13:40 ο Βραζιλιάνος είδε την άμυνα της Άρσεναλ να αντιδρά άσχημα στην ενέργεια του Μοχάμεντ Σαλάχ και πετάχτηκε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Στο 15:12, δηλαδή 93″ αργότερα, έκανε φανταστική ενέργεια με αλλεπάλληλες ντρίμπλες, άδειασε μεταξύ άλλων τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και έκανε ανατροπή μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Η Λίβερπουλ ξύπνησε, οι Κανονιέρηδες είδαν τη φουρτούνα να έρχεται και ψάχνονταν για να γλιτώσουν, παρότι προηγήθηκαν με τον Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς στο 11′. Και δεν τα κατάφεραν. Δυστυχώς για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, αν ο Φιρμίνο ήταν ο Τζον Λένον για ένα βράδυ, οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ ήταν οι Πολ ΜακΆρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ.

Στο 32′ ο Άντριου Ρόμπερτσον γέμισε, ο Σαλάχ κατέβασε και πάσαρε παράλληλα για τον Μανέ, ο οποίος είχε εύκολη δουλειά για το 3-1, με τον Παπασταθόπουλο να παρακολουθεί ακριβώς πίσω του, ανήμπορος να αντιδράσει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Έλληνας στόπερ ήταν εκείνος που υπέπεσε στην παράβαση προς τον Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να ευστοχεί στη συνέχεια στην εκτέλεση πέναλτι στο κέντρο της εστίας του Μπερντ Λένο για το 4-1. Τα «πήρε» ο 30χρονος αμυντικός των Λονδρέζων, αλλά η ένταση ήταν αυτή που «μιλούσε» και «έπραττε». Δεν υπήρχε λόγος για διαμαρτυρίες.

Το δεύτερο μέρος έγινε τυπικό. Εδώ κι αν φάνηκε η διαφορά του Πεπ με τον Γιούργκεν. Το φρένο πατήθηκε. Η ομάδα του Μερσεϊσαϊντ περίμενε, σταμάτησε να «δαγκώνει» την αντίπαλό της. Δεν πήρε ρίσκα, έλεγξε το τέμπο. Στο 64′ κέρδισε κι ένα πέναλτι, σε τράβηγμα που είδε ο διαιτητής από τον Σέαντ Κολάσινατς προς τον Ντέγιαν Λόβρεν. Ο Λένον (Φιρμίνο) ευστόχησε για το τελικό 5-1 κι η Λίβερπουλ θριάμβευσε, με τον Βραζιλιάνο να φτάνει παράλληλα στο πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του.

Η γηπεδούχος ανέβηκε στο +9 από την Τότεναμ, η οποία ηττήθηκε από τη Γουλβς, και στο +10 από τη Σίτι, που την Κυριακή (30/12, 16:15) αντιμετωπίζει τη Σαουθάμπτον. Το κόκκινο χρώμα πάνω στο τρόπαιο αχνοφαίνεται. It’s coming home και μόνο οι Πολίτες δείχνουν ικανοί να εκφράσουν αντίθετη άποψη. Η Λίβερπουλ βρήκε τους δικούς της Beatles, έστω κι αν Τζον Λένον βαφτίζεται κάθε φορά άλλος. Μόνο που αυτοί οι Beatles έχουν και μαέστρο. Το όνομά του, Γιούργκεν Κλοπ!

Όσο για την Άρσεναλ, παρέμεινε στους 38 βαθμούς και τρέμει μέχρι και για την υπόθεση τετράδα. Ένας Ουνάι Έμερι κι ένας Ομπαμεγιάνγκ μάλλον δεν είναι αρκετοί για να ικανοποιήσεις τις βλέψεις σου σε ολόκληρη Premier League.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον (83′ Κλάιν), Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (77′ Λαλάνα), Μανέ (61′ Χέντερσον), Σακίρι, Φιρμίνο, Σαλάχ.

Άρσεναλ (Έμερι): Λένο, Παπασταθόπουλος, Λιχτστάινερ, Μουστάφι (46′ Κοσιελνί), Τορέιρα, Μάιτλαντ – Νάιλς, Κολάσινατς (80′ Γκεντουζί), Τζάκα, Ράμσεϊ, Ομπαμεγιάνγκ (71′ Λακαζέτ), Ιόμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ