Το Νησί στις… φλόγες

Το Νησί στις… φλόγες

Κόβει την ανάσα η αποψινή μάχη της Σίτι με την Λίβερπουλ για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Εφτά βαθμούς μπροστά οι κόκκινοι που θέλουν να κάνουν άλμα για την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1990. Τελευταία ευκαιρία της Μάντσεστερ Σίτι για να ξαναμπεί στο κόλπο.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ είναι αυτή την περίοδο οι δύο καλύτερες ομάδες στην Αγγλία. Και δύο από τις καλύτερες σε όλη τη Ευρώπη θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν κανείς δεν είναι σε θέση να «ξεστομίσει» το βαρύ κλισέ, «το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο».

Τουλάχιστον σε ότι αφορά την αποψινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα αποδοθεί (ποδοσφαιρική δικαιοσύνη).

Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί απόψε τους κόκκινους σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια των τελευταίων χρόνων στο Νησί. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο «κόλπο» της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Κι από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» το πρωτάθλημα. Δύσκολο βέβαια να το πεις αυτό για την Πρέμιερ Λιγκ όταν θα υπάρχουν ακόμα 17 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, αλλά σίγουρα σε περίπτωση νίκη της Λίβερπουλ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ πέρυσι. Η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν πριν από 29 χρόνια. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως οι κόκκινοι έχουν… έναν λόγο παραπάνω να «καίγονται» για νίκη στην αποψινή αναμέτρηση.

Ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα είχε μόνο καλά λόγια να πει για την Λίβερπουλ, χαρακτηρίζοντας τους κόκκινους ως μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και παράλληλα έστειλε το μήνυμα στους παίκτες του. «Αν χάσουμε αυτό το παιχνίδι η διαφορά θα πάει στους δέκα βαθμούς και δε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε μια τέτοια διαφορά».

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του έχει μεγάλη πίεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αν οι κόκκινοι καταφέρουν να κερδίσουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σίτι, τότε θα έχουν κάνει το αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους.

Η αναμονή είναι μεγάλη για την Λίβερπουλ. Η «αρμάδα» του λιμανιού περιμένει σχεδόν τρεις δεκαετίες για να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος κι αυτή την φορά οι συνθήκες φαντάζουν (και είναι κρίνοντας από τις εμφανίσεις των κόκκινων) ιδανικές. Το αποψινό ματς έχει χαρακτήρα τελικού για την Λίβερπουλ. Και για την Μάντσεστερ Σίτι βεβαίως αλλά όπως προαναφέραμε η ομάδα του Κλοπ είναι αυτή που έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει τη νίκη στην σημερινή αναμέτρηση.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε πολύτιμο έδαφος το τελευταίο διάστημα. Η Λίβερπουλ από την άλλη πλευρά φρόντισε να εκμεταλλευτεί τα «δώρα» της αντιπάλου της και οι κόκκινοι κατάφεραν να «χτίσουν» την διαφορά των εφτά βαθμών. Αν απόψε τους κάνουν δέκα, τότε θα ξεκινήσουν τα σχέδια για την φιέστα στο Άνφιλντ.

Αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι η Λίβερπουλ είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στην εξέλιξη αυτών των παιχνιδιών παίζουν πολλά πράγματα ρόλο και όχι μόνο η φόρμα των δύο ομάδων. Απομένει να δούμε αν μετά την αποψινή αναμέτρηση η Λίβερπουλ θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή αν η Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ