Premier League: Τα… φουσκωμένα πορτοφόλια του Γενάρη

Premier League: Τα… φουσκωμένα πορτοφόλια του Γενάρη

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται και οι ομάδες της Αγγλίας έχουν βγει στην αγορά για τα τελευταία… ψώνια.

Στην Πρέμιερ Λιγκ για ακόμη μία χειμερινή μεταγραφική περίοδο ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια ώστε οι ομάδες να βάλουν τις τελευταίες πινελιές και να ενισχύσουν τα ρόστερ τους.

Ποια όμως έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία πέντε χρόνια;

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας συναντάμε την Τσέλσι. Η ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει βγάλει από τα ταμεία της περίπου 105,4 εκατομμύρια λίρες. Για παράδειγμα οι «μπλε» του Λονδίνου πέρυσι τον Ιανουάριο έδωσαν συνολικά 57,6 εκατομμύρια για τρεις παίκτες (Μπάρκλει, Ζιρού, Έμερσον).

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» έχουν δώσει για μεταγραφές την χειμερινή περίοδο περίπου 86,2 εκατομμύρια. Το 2015 πλήρωσαν την Σουόνσι 25 εκ. για τον Ιβοριανό επιθετικό Ουίλφριντ Μπονί, ενώ πέρυσι απέκτησαν τον Λαπόρτ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο δίνοντας 57 εκ. λίρες.

Από τις έξι μεγάλες ομάδες του νησιού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ έχουν ξοδέψει τα λιγότερα, δηλαδή 37,1 και 27,5 εκατομμύρια αντίστοιχα, δείχνοντας πως είναι αρκετά «σφιχτές». Χαρακτηριστικό είναι πως η Σαουθάμπτον έχει βγάλει από τα ταμεία της περισσότερα λεφτά από ότι και οι δύο σύλλογοι μαζί, για παίκτες όπως ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι (17,1εκ.) και ο Γκουίδο Καρίγιο (19,1εκ). Λίβερπουλ και Άρσεναλ έχουν δώσει περίπου 80εκ. η κάθε μία για να ενισχυθούν.

Παράλληλα και η Νιουκάστλ αποδεικνύεται λιγότερο ενεργή τον χειμώνα, αφού έχει να κάνει μεταγραφή Ιανουάριο μήνα από το 2016 και τους Τζόντζο Σέλβει, Άντρος Τάουνσεντ (και οι δύο από 12κ.), Ενρί Σεβέτ (5εκ.)

Τέλος, στις τελευταίες θέσεις συναντάμε τις Φούλαμ, Χάντερσφιλντ και Κάρντιφ, οι οποίες βέβαια πρέπει να τονιστεί πως έχουν περάσει τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες σεζόν τους στην Τσάμπιονσιπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ