Τσέλσι – Χάντερσφιλντ 5-0

Τσέλσι – Χάντερσφιλντ 5-0

Η Τσέλσι αποτίναξε από πάνω της, τη βαριά ήττα από τη Μπόρνμουθ και με μπροστάρηδες τους Ιγκουαίν και Αζάρ επέστρεψε στις επιτυχίες, συντρίβοντας τη Χάντερσφιλντ με 5-0. Μεγάλο διπλό της Γουλβς στο «Γκούντισον Παρκ».

Η Τσέλσι αποτίναξε από πάνω της τη βαριά ήττα από τη Μπόρνμουθ και με μπροστάρηδες τους Ιγκουαίν και Αζάρ, επέστρεψε στις επιτυχίες, συντρίβοντας τη Χάντερσφιλντ με 5-0. Μεγάλο διπλό της Γουλβς στο «Γκούντισον Παρκ».

Μόνο ευχάριστο δεν ήταν το κλίμα στην Τσέλσι μετά τον διασυρμό με 4-0 από τη Μπόρνμουθ. Ο Μαουρίσο Σάρι είδε τη θηλιά να στενεύει γύρω από το λαιμό του και ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα θα τον έβαζε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Τότε, όμως, ήρθε ένας σωτήρας από το παρελθόν για να τον…εξιλεώσει. Ο Γκονζάλο Ιγκουαίν πέτυχε δυο τέρματα κόντρα στη Χάντερσφιλντ και με τη βοήθεια του Αζάρ οδήγησε τους «Μπλε» στη λύτρωση.  Ο Αργεντινός έβαλε από νωρίς τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα στο 16′. Το ημίχρονο έκλεισε με την Τσέλσι να κερδίζει πέναλτι και τον Αζάρ να εκτελεί από την άσπρη βούλα για το 2-0.

Στην επανάληψη, το σύνολο του Σάρι κατέβασε ρυθμό, αλλά παραδόξως ο καταιγισμός των γκολ συνεχίστηκε. Στο 66′ ο Αζάρ έκανε τρία τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ στο 69′ ο Ιγκουαίν έδωσε πανηγυρικό τόνο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (με αυτό το τέρμα είναι ο πρώτος που πετυχαίνει δυο γκολ στο ντεμπούτο του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά τον Στάνιτς το 2000) . Τη σεμνή τελετή ολοκλήρωσε ο Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος 4 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Χάρη σε αυτή τη νίκη η Τσέλσι επέστρεψε σε τροχιά Champions League, ενώ κέρδισε ανάσες ηρεμίας εν όψει της συνέχειας.

Τριάρα στην Έβερτον η Γούλβς

Αντίθετα, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Μάρκο Σίλβα. Στο άτυπο ντέρμπι της 7ης θέσης κόντρα στη Γουλβς, ο Πορτογάλος είδε το σύνολό του να υποτάσσεται από τους «Λύκους». Ο Ρούμπεν Νέβες άνοιξε το σκορ στο 7′, ο Γκόμεζ ισοφάρισε είκοσι λεπτά αργότερα, όμως η αντίσταση της Έβερτον σταμάτησε εκεί. Οι φιλοξενούμενοι, στη συνέχεια, καθάρισαν το ματς με δυο γκολ από τους Χιμένεθ (45′) και Ντεντόνκερ (66′).

Νίκη ανάσα για Πάλας

Νίκη που την ανέβασε 5 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού πήρε η Κρίσταλ Πάλας απέναντι στη Φούλαμ. Ο Μιλιβόγιεβιτς άνοιξε το σκορ στο 25′ με εκτέλεση πενάλτι, ενώ στο 87′ ο Σκουλπ έκανε το 2-0, προκαλώντας την ανακούφιση στους φίλους της Πάλας.

Το έσωσε στο 90′ η Μπέρνλι

Μπορεί να ήταν ένας βαθμός, αλλά ήταν υπερπολύτιμος. Όντας μόλις μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι ιαχές της Championship γίνονται όλο και πιο ηχηρές για το σύνολο του Ντάις. Η διαφαινόμενη ήττα από τη Σαουθάμπτον θα βύθιζε ακόμη πιο πολύ στην αβεβαιότητα τη Μπέρνλι, όμως το πέναλτι του Μπάρνς στο 94′ έσωσε τον βαθμό. Οι «Άγιοι» πάντως είχαν ευτυχήσει να ανοίξουν το σκορ στο 55′ με τον Ρέντμοντ, όμως τελικά δεν κατάφεραν να φύγουν με το διπλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ