Η μάχη για τον τίτλο στην Αγγλία

Η μάχη για τον τίτλο στην Αγγλία

Το 10.gr σας παρουσιάζει τα παιχνίδια που αναμένεται να κρίνουν τον πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ισοπαλία της Λίβερπουλ στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ (1-1) έβαλε και πάλι φωτιά στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μειώσει πλέον στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Έτσι οι επόμενες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά για την έκβαση του τίτλου.

Ποια παιχνίδια όμως είναι αυτά που θα «αποφασίσουν» για το ποιος θα σηκώσει την κούπα στο νησί;

1) Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα περιμένουν την, κατά τα άλλα, μισητή αντίπαλο Έβερτον να τους βοηθήσει και να τους κάνει ένα δώρο. Να κόψει δηλαδή βαθμούς από τους «πολίτες». Κάτι το οποίο φυσικά θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά στα τελευταία της παιχνίδια.

2) Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι

Την Κυριακή (10/02) η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα υποδέχεται στο «Έτιχαντ» την Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι. Αυτό είναι και ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για τους δύο συλλόγους, καθώς η Τσέλσι ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την Σίτι τον περασμένο Δεκέμβρη. Η Λίβερπουλ εκείνη την αγωνιστική παίζει με την Μπόρνμουθ και θα περιμένει οι «μπλε» να κάνουν ξανά το ίδιο.

3) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ

Αυτή τη φορά θα είναι η σειρά της Σίτι να υποστηρίξει τη μισητή αντίπαλο της. Η τελευταία φορά πάντως που οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν η μία την άλλη είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων.

Ωστόσο πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη μέρα. Και κυρίως η αγωνιστική συμπεριφορά της Γιουνάιτεντ που πλέον φαίνεται να πατά καλύτερα στο γήπεδο.

Για τους λάτρεις της των παραδόσεων η Λίβερπουλ έχει να κερδίσει μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», για την Πρέμιερ Λιγκ, από το 2014 και σίγουρα η ομάδα του Κλοπ θα θέλει να τερματίσει αυτό το κακό σερί.

4) Έβερτον-Λίβερπουλ

Τα «ζαχαρωτά» θα θέλουν να πάρουν μια άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους στο «Άνφιλντ» με το γκολ του Οριγκί, έπειτα από ένα απίστευτο λάθος του τερματοφύλακά τους Τζόρνταν Πίκφορντ. Συνεπώς η καλύτερη εκδίκηση θα ήταν να στερήσουν το πρωτάθλημα από τον αιώνιο αντίπαλο.

Βέβαια η Έβερτον έχει να κερδίσει την Λίβερπουλ, σε όλες τις διοργανώσεις, από τον Οκτώβριο του 2010! Άρα η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ αν δεν θέλει να φύγει με άδεια χέρια από ένα ακόμη ντέρμπι.

5) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους σε ένα ακόμη ντέρμπι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην τελευταία τους συνάντηση οι «πολίτες» είχαν επιβληθεί της ομάδας του Μουρίνιο με σκορ 3-1 τον περασμένο Νοέμβριο.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ημέρα διεξαγωγής του εν λόγο παιχνιδιού, καθώς εάν μια από τις δύο ομάδες φτάσει στα προημιτελικά του FA Cup τότε η μέρα θα αλλάξει και ο αγώνας θα γίνει την τελευταία εβδομάδα της σεζόν. Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να κρίνει πάρα πολλά για τον τίτλο.

6) Λίβερπουλ-Τότεναμ

Η Τότεναμ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και παραμένει στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.  Αν μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι βρίσκεται κοντά στα δύο φαβορί τότε είναι πολύ πιθανό το πρωτάθλημα να κριθεί εκεί.

Η Λίβερπουλ στον πρώτο γύρο πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη με 2-1 επί της ομάδας του Μαουρίτσο Ποτσετίνο, ενώ στα εντός έδρας παιχνίδια εναντίων των «σπιρουνιών» έχει ένα πολύ καλό σερί. Ενδεικτικό είναι πως η Τότεναμ από τον Μάιο του 2011 έχει καταφέρει να αποσπάσει μόλις τρεις ισοπαλίες με γηπεδούχους τους «κόκκινους»

Βέβαια με τους Χάρι Κέιν και Ντέλε Άλι να επιστρέφουν στη δράση τα πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερα.

7) Λίβερπουλ-Τσέλσι

Η Τσέλσι πριν περίπου πέντε χρόνια είχε καταφέρει να στερήσει τον τίτλο από την Λίβερπουλ. Και δεν θα είχε πρόβλημα να το κάνει για άλλη μια φορά. Αν η ομάδα του Κλοπ καταφέρει και κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι τότε το πρόγραμμα της στην συνέχεια θα είναι αρκετά πιο εύκολο. Δηλαδή θα έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Κάρντιφ, Χάντερσφιλντ και Νιουκάστλ.

8) Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ισχύει περίπου ότι και στο Λίβερπουλ-Τότεναμ. Δηλαδή αν τα «σπιρούνια» είναι κοντά στην βαθμολογία τότε θα τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν και την τελευταία τους ελπίδα για τον τίτλο.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η μάχη των δύο πάγκων θα είναι και αυτή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

9) Λίβερπουλ-Γουλβς

Η Γουλβς φέτος έχει δυσκολέψει όλους τους μεγάλους και δεν θα σταματήσει να είναι μαχητική και στο «Άνφιλντ» όπου θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» θα θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει όλο και πιο κοντά στο πολυπόθητο τρόπαιο.

10) Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι

Αν τα πράγματα για τον τίτλο παραμένουν ρευστά τότε υπάρχει πιθανότητα όλα να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Άρα και το παιχνίδι με την Μπράιτον να είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οπότε δεν αποκλείεται η Πρέμιερ Λιγκ να μας χαρίσει ένα ακόμη συγκλονιστικό φινάλε όπως αυτό του 2012 με τον Σέρχιο Αγκουέρο να χαρίζει το τρόπαιο στην Σίτι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την ΚΠΡ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ