Πρωταθλήτρια… κόσμου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pic)

Πρωταθλήτρια… κόσμου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pic)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να έχει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα από το 2013, όμως παραμένει σταθερά η ομάδα που κόβει τα περισσότερα εισιτήρια στην Αγγλία, με τα νούμερα να προκαλούν ίλιγγο.

Η Premier League αποτελεί εδώ και χρόνια το κορυφαίο και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Οι φίλαθλοι στην Αγγλία απολαμβάνουν μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, ενώ τις μέρες που έχει αγώνες πρωταθλήματος ο κόσμος κατακλύζει τα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή στο Νησί και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, με την Premier League να θεωρείται ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα και σε πληρότητα.

Η ομάδα που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην προσέλευση του κόσμου στο αγγλικό πρωτάθλημα, δεν είναι άλλη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα κορυφαία brand names παγκοσμίως. Οι κόκκινοι διάβολοι αγγίζουν το 100% σε πληρότητα και η προσέλευση των φιλάθλων της αγγίζει τον εξωπραγματικό μέσο όρο των 74.503 εισιτηρίων ανά παιχνίδι.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως το Ολντ Τράφορντ χωράει συνολικά 74.900 άτομα τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως η Γιουνάιτεντ αγγίζει το τέλειο σε κάθε παιχνίδι. Η διαφορά της ομάδας του Μάντσεστερ από τις υπόλοιπες είναι τεράστια, καθώς δεύτερη είναι η Άρσεναλ, η οποία κόβει μέσο όρο περίπου 59.907 εισιτήρια. Και οι κανονιέρηδες πάντως ξεπερνούν σε πληρότητα το ποσοστό του 90% παρά το γεγονός πως και η φετινή χρονιά δεν εξελίσσεται όπως θα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση η οποία ξεπερνάει πολλές ιστορικές και σπουδαίες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος φυσικά για τη Γουέστ Χαμ που λίγο πολύ έχει προσέλευση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου που αγγίζει τις 57.398. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες οκτώ ομάδες σε προσέλευση κόσμου στην Premier League ξεπερνούν τον μέσο όρο των 40.000 θέσεων.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται τέταρτη κατά σειρά με 54.113 εισιτήρια μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ η Λίβερπουλ κόβει σε κάθε ματς 52.781 εισιτήρια στο ιστορικό γήπεδο του Άνφιλντ. Όσον αφορά τις ομάδες που συμπληρώνουν την οκτάδα είναι οι Τότεναμ (54.030) και Τσέλσι (40.509) , αλλά και η Νιούκαστλ (50.948) που διαθέτει από τους πιο πιστούς οπαδούς στο Νησί.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο αγωνίζεται στο Γουέμπλεϊ καθώς το γήπεδο της δεν είναι ακόμα έτοιμο και σε πληρότητα δεν έχει τους ίδιους αριθμούς με τους υπόλοιπους. Είναι η μόνη εκ των 8 ομάδων που δεν ξεπερνάει σε πληρότητα το ποσοστό του 90%.

https://twitter.com/FootballFactly/status/1094865884701634560

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ