Το φιτίλι του Σάμι Λι!

Το φιτίλι του Σάμι Λι!

Ο βοηθός του Αλαρντάϊς στην Έβερτον και παλαίμαχος της Λίβερπουλ με μία του ρήση, εκνεύρισε τους πρώην «πιστούς» του, λίγες μέρες πριν πάει στο Άνφιλντ ως αντίπαλος!

Λες και δεν έφτανε που η κληρωτίδα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβγαλε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, φέρνοντας αντιμέτωπες Λίβερπουλ κι Έβερτον (06/01), ήρθε, με διαφορά ωρών, ο Σάμι Λι να ρίξει λίγο ακόμη «λάδι στη φωτιά» της αντιπαλότητας των δύο ομάδων.
Και να πεις ότι δεν ήξερε…

Μέλος των ακαδημιών των «κόκκινων» (1975-76) κι ακολούθως, επί μια δεκαετία, της μεγάλης ομάδας των «ρεντς» – στους οποίους θήτευσε κι ως τεχνικός της ομάδας των αναπληρωματικών (επί Έβανς κι Ουγιέ), αλλά κι ως βοηθός (του Ράφα Μπενίτεθ), καθώς κι ως υπηρεσιακός τεχνικός (2008) – πέρασε τον ποδοσφαιρικό Ρουβίκωνα!

Την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Σαμ Άλαρνταϊς, στην έτερη ομάδα του Λίβερπουλ και παρότι θα περίμενε κανείς αντιδράσεις από τους φίλους των «ζαχαρωτών», αφού ένας, εμβληματικός, πρώην παίκτης της άσπονδης συμπολίτισσας προσλήφθηκε, ήταν οι πρώην «πιστοί» του που «πήραν ανάποδες»!

Έβαλε βέβαια και το «χεράκι» του ο Σάμι Λι με τη δήλωση, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ότι δεν δυσκολεύθηκε να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, αφού «αποτελεί τιμή» για εκείνον να εργάζεται σε μια «παγκοσμίου φήμης ομάδα».

Πιο συγκεκριμένα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Έβερτον: «Είναι μια φανταστική ομάδα. Ο κόσμος ξέρει την ιστορία μου και την σύνδεση μου με την Λίβερπουλ. Ωστόσο είμαι συνδεδεμένος με όλη την πόλη και το γεγονός πως μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω εδώ αποτελεί χαρά και τιμή. Είναι μια παγκοσμίου επιπέδου ομάδα. Την γνωρίζουν άπαντες, όπως και την ιστορία της».

Ο 58χρονος – που με τους «κόκκινους» είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών (1981, 1984) – φημίζεται, απ’ όταν έπαιζε, για τον εκρηκτικό χαρακτήρα και τις κόντρες που κατά καιρούς προκαλεί, δεν είπε κάτι απρεπές.

Αλλά αφ’ ης στιγμής ξανάσμιξε με τον «Big Sam» Άλαρνταϊς – η πρώτη φορά ήταν το 2005 στην Κρίσταλ Πάλας (όταν ο ίδιος αποκαλούνταν, για το μικρό του δέμας, «Little Sam») – ήταν ένας τρόπος ν’ αποτινάξει την «ρετσινιά» του «κόκκινου», που φέρει για τους φίλους της νέας του ομάδας, ρίχνοντας τους «γέφυρες».

Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες των αντιδράσεων τους όταν προ καιρού (επί Κούμαν) είχε ακουστεί ότι θ’ αναλάμβανε πόστο στο τεχνικό τιμ.

Μόνο που δεν είναι εύκολο να τους έχει όλους ικανοποιημένους: για τους φίλους των «κόκκινων», που θεωρούν ότι στην πόλη υπάρχει μόνο μια «μεγάλη», σε παγκόσμιο επίπεδο, ομάδα (η δική τους) – η ρήση του φαντάζει έγκλημα καθοσιώσεως!

Δύο φορές, σ’ έναν μήνα, στο πρώην «σπίτι» του ο «Little Sam»!

Ειδικά προερχόμενη από έναν άνθρωπο που καταλαμβάνει περίοπτη θέση στο «εικονοστάσι» της μνήμης τους.

Έτσι, δεδομένου ότι όλα αυτά προέκυψαν πέντε μέρες πριν οι δύο ομάδες συγκρουστούν στο Άνφιλντ, για το πρωτάθλημα, και με τον αγώνα Κυπέλλου, σε ένα μήνα, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Σάμι Λι θα τύχει «θερμής υποδοχής»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ